2009. november 1., vasárnap

Hobbi fotóverseny - itt a részvétel a fontos!

Felhívás (nem reklám)

A SONY World Photography Awards (durva fordításban SONY Világ Fotós Nagydíjak) nemzetközi fotóversenyt írt ki amatőr/hobbi fényképészek számára. A részvétel ingyenes, és szokásos eszközökkel (digitális fényképezőgép, számítógép, internet kapcsolat) bárki számára rendelkezésre áll. A beküldött pályázati anyag már most is megtekinthető.

A verseny és a fényképek iránti érdeklődés meglehetősen nagy, a fényképeket az egész világból (amatőr és profi fotósok, érdeklődők és a média) figyelemmel kísérik. Látkép, építészet, ismeretterjesztő (dokumentarista), sport kategóriákon kívül még hat más több, mint elegendő lehetőséget kínál, hogy megannyi értékünket saját nézőpontunkon át megjelentethessük. Tájaink, templomaink, emlékhelyeink, várak, kastélyok, kápolnák, temetők, védett területek; sportesemények, népviseletünk, szokásaink – a hétköznapi élet, ahogy élünk; kötődéseink, vágyaink, ... az ezekről készült képek mind mind otthonra találhatnak itt.

Tíz éve, a digitális fényképezőgépek megjelenésével egyre inkább életünk részévé válik a fényképezés. Mindez -úgy tűnik- több, mint indokolja, hogy gondoljuk át, ez évi termésünkből mi az, amit szívesen megosztanánk a nagyvilággal. Ha van ilyen -és biztosak lehetünk abban, hogy százával van- küldjünk be a tetszetősekből egy szerény válogatást! Kérjük a Szövetség vezetőit -és szülőket, hitoktatókat, pedagógusokat, bárkit, aki szintén jelentőségét látja a versenynek-, hogy lehetőségeik között adjanak támogatást (ötlettel, jóindulattal, együtt gondolkodással) a részt venni szándékozók felé. Együtt itt is többek vagyunk ...

Erre is igaz: „Nem a győzelem, a részvétel fontos!”. És -ahogy látható- lehetséges is.

Szíves tájékoztatásként.
F. Péter

nevezési határidő: 2009. december 4. (elbírálás, eredményhirdetés 2010 tavaszán)

kapcsolódási pontok (angolul és világnyelveken):
- a verseny honlapja: http://www.worldphotographyawards.org/default.aspx
- nevezés: http://www.worldphotographyawards.org/register.aspx?type=1
- szabályok: http://www.worldphotographyawards.org/am_rules.aspx
- SONY Akadémia tagjai: http://www.worldphotographyawards.org/academy_members.aspx
- verseny galéria: http://www.worldphotographyawards.org/gallery.aspx

fő megkötések: legalább 800 KB méret, 2009-ben készüljön a felvétel, más szerzői jogok tiszteletben tartása, három kép nevezése ingyenes (továbbiak is beküldhetők elérhető áron)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése