2010. február 4., csütörtök

Összefogás a székesfehérvári Romkertért

Kedden rendkívül felemelő beszélgetés zajlott a Hétvezér Esték keretében a Hétvezér Sörkertben a Huba utca 7. szám alatt. A rendezvény egyúttal a Fejér megyei és a Somogy megyei Magyarok Szövetségének szorosabb együttműködésének kezdete is volt egyben, így mintegy 50-60 fő részvételével zajlott az este, amelyet Dr. Boór Ferenc, a Fejér Megyeszék oktatási tagozatvezetője vezetett le, miután felolvasta a Megyeszék 2009. december 9.-i felhívását. Mely letölthető az alábbi címről
http://msz-fejer.blogspot.com/2009/12/allasfoglalas-romkert-ugyben.html.
(* kiegészítés 2012. 01.29-én: a fenti cím megszűnése óta innen:
https://docs.google.com/leaf?id=0By-5OsCP8m_nMzU5OTM5MzAtMGU3OS00NjJmLThhYTUtOGEyNWFkZWI0Nzhl&hl=en)
Ripszám János Ybl díjas építész, a Nemzeti Emlékhelyre kiírt legutóbbi pályázatra beérkezett pályaműveket elbíráló bizottság tagjának képes összefoglalójával és bevezető előadásával kezdődött meg az est, amelyből kiderült, hogy mik voltak a pályázat kiírási és elbírálási feltételek, körülmények. Csuti Árpádné Erzsébet és Lőrincz Attila foglalták össze a Romkert és Nemzeti Emlékhely már évtizedekre visszanyúló és nem kicsiny baklövésekkel terhes történetét.
A beszélgetésben részt vettek és hozzászóltak neves siófoki és székesfehérvári építészek, így Sztanekné dr. Apai Gabriella és Németh László (egykori fehérvári főépítészek) , Bogdándy György, siófoki építész, a Civilek a Nemzetért közhasznú Egyesület alelnöke és az építész társadalom színe-javát képviselve Erdei László, Tatai Róbert és Kovács Tamás is, kiknek tervei alapján született már nem egy szemet örvendeztető építmény Székesfehérvár történelmi belvárosának közelében.
Az este legfőbb eredménye, hogy rendkívül értelmes, ésszerű és "magyar" volt a beszélgetés és annak eredménye, amelyben a megyei közösségünk és a Megyeszék jövőbeni lépéseit is alapvetően befolyásoló, meghatározó vélemények is elhangzottak.
A szellem, az érzelem és az akarat, a Józan Ész, a Töretlen Hit és az Elszántság olyan egyensúlyára volt példa ez az est, ami ritkán adatik meg, főként ilyen kritikus és bonyolult eseményekkel és háttérrel terhelt ügyben.
Minthogy rövidesen elérkezik a napja annak, hogy az aláírásgyűjtő íveket összesítsük, kérek mindenkit, aki hathatósan szeretne közreműködni ebben az ügyben, legkésőbb február 12.-ig juttassa el a más kitöltött aláírásgyűjtő íveket vagy a Miss Tee Teázóba, vagy keddenként 18 órától, avagy szombatonként 16 órától a Hétvezér Sörkertbe!
Köszönettel tartozom a siófoki MSZ közösségnek ezért és külön a megjelent fehérvári építészeknek!
Üdvözlettel: Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése