2015. szeptember 12., szombat

Megnyílt az Alba Mária közéleti műhely és örökség bolt

Megnyílt: Alba Mária - közéleti iroda és örökség bolt

Székesfehérváron, Kisasszony napján a Koronázó tér 4. szám alatti „megkoronázott” házban, Tamási Béláné Marika jóvoltából Alba Mária névvel közéleti irodát és örökség boltot nyitott a Fejér Szövetség. Ezzel a stratégiai fekvésű irodával és bolttal a Fejér Szövetség megkerülhetetlenné válik az egykori koronázó város életében, nőnek lehetőségei és felelőssége is – mondta megnyitó beszédében Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke. 

Az egybegyűlteket Dr. Boór Ferenc, a Fejér Szövetség szóvivője, az MVSZ Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntötte, és szólásra kérte a Magyarok Világszövetségének elnökét, Patrubány Miklóst.

Az MVSZ elnöke köszönetet mondott a helyiséget felajánló MVSZ-tagnak, Tamási Béláné Marikának, majd szólt a Fejér Szövetség és a Magyarok Világszövetsége sajátos, mellérendelt viszonyáról. Az elnöki nyitóbeszédben különös hangsúlyt kapott a közéleti felelősség a Magyarországot különösen sújtó népvándorlás közepette. A Kisasszony napján megnyitott közéleti irodát és örökség boltot az elnök stratégiai fekvésűnek nevezte, hiszen az karnyújtásnyira van a püspöki palotától, a polgármesteri hivataltól, Szent Imre születési helyétől és a királysíroktól.

Anyja és fia:
hegedűn dobkísérettel megszólaló népzene
Miközben gratulált a Fejér Szövetség és az MVSZ Fejér megyei közösségének az ígéretes megvalósításhoz, Patrubány Miklós arra hívta fel a figyelmet, hogy a megnyíló lehetőségekkel egyben nő a közösség felelősége is. Kérte, hogy a közösség járuljon tevékenyen hozzá Szent Imre kultuszának gyarapításához, hisz a világ ifjúságának védőszentje e város szülötte, és itt őrzik hamvait. Ezzel az Alba Mária megteremtői aktív szerepet játszhatnak a magyar nemzet arculatának világméretű újrarajzolásában, miután Balogh Sándor professzor kutatásai nyomán teljes körű bizonyítást nyert, hogy Amerika – Amerigo Vespucci révén – Árpád-házi Szent Imre hercegről nyerte nevét.

Az MVSZ elnökét elkísérte a Szövetség két vezető tisztségviselője Fuksz Sándor elnökhelyettes és Oláh István Kárpát-medencei térségi elnök.

Az avató ünnepséget hegedűn megszólaló népzenei zene, dudaszó, a helyiségek megtekintése, kiscsoportos tervezgetések és bőség-kosaras szeretetvendégség tette teljessé.

Nagy érdeklődés övezte az Alba Mária fő szimbólumát, a különleges országalmát.
„Alba alma”, a különleges országalma, …
… melynek üzenetét a belé rejtett
keresztes kard teszi teljessé



               
Magyarságtudományi füzetek, könyvek, szimbólumok, portékák vásárolhatók az Alba Mária boltban

 












Dudán előadott Boldogasszony Anyánk
A bőség kosara






















Az Alba Máriát befogadó épület a Koronázó tér 4. szám alatt:
És Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, hetven év után idén helyreállított homlokzatdísze:
https://www.youtube.com/watch?v=bKUkVosBkXA
Szent István felajánlja a Szent Korona országát a Szűzanyának
/az átadásról készített Fejér Megyei Hírlap tudósítás a képre kattintva megtekinthető/
 Az Alba Mária-megnyitó fényképeit Tarczi István készítette.

Korábban írtuk:
 
MVSZ Sajtószolgálat
8713/150912
 
„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Továbbítja a
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése