2018. szeptember 15., szombat

Médek és kapcsolatuk a magyarokkal

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Magyarság eredet az indiai Puránák szerint


Régen várt vendége lesz ismét a Fejér Szövetség 431. Hétvezér Estjének. Dr. Aradi Éva indológus – keletkutató, a Janus Pannonius Tudományegyetem Ázsia Központja tanára, az indiai Ramayána Társaság és a Kőrösi Csoma Társaság és a Magyarságtudományi Intézet tagja, aki több mint harminc éve foglalkozik magyarság-eredetkutatással, elsősorban indiai források alapján.

Dr. Aradi Éva, egy életre eljegyezte magát az indiai kultúrával és eredeti nyelven kutatja az eredeti forrásokat indiai tudós barátai segítségével ma is élő indiai kapcsolatokkal rendelkezik, számos könyvet is írt ebben a témában. 

Álljon itt előadásának egy rövid kivonata, a szerző tollából: A méd birodalom Kr.e. 750-től 550-ig állt fenn, az első országgá szervezett iráni fejedelemség. Egy millió négyzetkilométer volt ekkor, magában foglalt több belső-ázsiai állam alakulatot, mint Párthiát és az Óperzsa birodalmat. Jól szervezett hadsereggel rendelkezett, de az állam összetett, soknemzetiségű állapota miatt belsőleg gyenge, szervezetlen volt. Legnagyobb ellensége az ókori agresszív Asszíria, ezért előbb a babilóniaiakkal, majd a szkítákkal fogott össze ellenük. A szkíták keveredtek a médekkel és egy - lázadó - törzsüket északra, a Káspi tó melletti területre telepítették, valójában a Turáni Alföldre, mely a hagyományok szerint a magyarok őshazája volt.

Itt találkoztak a magyarok őseivel és ők adták nekik - az indiai Puránák (történelemkönyvek) szerint - a magar nevet, ez kb. Kr.e. az első században történt. Ez a vegyes, méd-szkíta-magyar törzsszövetség a szarmaták rokon törzsszövetsége lett, a szarmaták pedig fontos szerepet játszottak mind a lengyel, mind a magyar őstörténetben.

Nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt erre a különleges, a magyarságeredetet kutató előadásra. 

Az előadás ideje: 2018. Földanya hava, azaz szeptember 18. kedd 18.00 óra 
Helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése