2018. december 9., vasárnap

A Magyar Szent Korona

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Csomor Lajos: A Korona készítésének helye és ideje (II. rész) 


A 442. Hétvezér Est vendége ismét Csomor Lajos aranyműves, művészettörténész lesz, aki évtizedek óta kutatja a magyar Szent Korona történetét, eredetét és magát a Koronát is. Mostani előadása a 2018. október 09.-i előadás szerves folytatása. Ha valaki az előadás első részét nem látta, hallotta, ne gondolja azt, hogy akkor a második rész meghallgatására nem érdemes eljönnie, mert az előadó figyelme, felkészültsége erre is kiterjed és az előző előadás rövid összefoglalása után kerek egész ismeretekre tud szert tenni a Szent Korona történetének megismerésében. Felkészülésnek ajánlott: „ A Szent Korona egységes egész” amely felvétel az m-1 televízió Nemzeti nagyvizit műsorában volt látható. 



Ebből a felvételből az előadó legfontosabb megállapítását idézzük: „Az aranyműves szakma megállapításai nagyon leszűkítették a vitapartnerek mozgásterét. A Szent Korona egységes egész, alsó és felső része egyidőben, egymáshoz készült.”

Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a világon egyedülálló magyar Szent Korona története, keletkezésének körülményei és maga a Szent Korona.


Az előadás ideje: 2018. Álom hava, azaz december 11. kedd 18.00 óra 
Helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat  

1 megjegyzés:

  1. https://szkitia.blog.hu/9999/12/31/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_926

    Zsigmond romai koronazas = Sonlyai Bathory istvan lengyel kiraj = Negru vajda valach stb

    s nem letezett ''torok foglalas Magyaroorszagba''!!! ezt leirom ezutan ahanyszor eszmebe jut

    VálaszTörlés