2019. május 19., vasárnap

A Pálosok titkai I.

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

A PÁLOS REND JOGFOLYTONOSSÁGA

Fülep Dániel teológus előadása 


A soron következő 463. Hétvezér Est vendége Fülep Dániel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán végzett rk. teológus, több éves hittan tanári és kateketikai tapasztalattal, korábban pálos rendi szerzetes lesz.
Az Úr Jézus tanításának engedelmeskedve cselekedett Boldog Özséb esztergomi kanonok, amikor több mint 700 évvel ezelőtt a pilisi remetéket egyesítve, s élükre állva hátat fordított a szép reményekkel kecsegtető egyházi előmenetelének. Ez a tett volt a nyitánya a Magyar Pálos Rend kialakulásának. Árva Vince atya szerint a  Pálos Rend 1784-ben teljesen megszűnt. Nézete szerint a mai pálosok nem Boldog Özséb alapításától származnak. Meggyőződéssel vallotta, hogy az egyetlen és utolsó pálos ő maga volt. A  lengyel monostorokat teljesen független és új rendnek tekintette. Véleménye szerint a magyar pálosok nem igazi pálosok. Valóban megszakadt a folytonosság a Pálos Rendben? Mi köze van a mai pálosoknak Boldog Özséb alapításához? Igaza volt-e Árva Vince atyának?

Boldog Özséb
Az  előadó ezeket a kérdéseket járja körül a történelmi dokumentumok 
segítségével, és tár fel a nagyközönség előtt ismeretlen és megdöbbentő részleteket.
Előadás bizonyítani fogja, hogy a mai Pálos rend minden tekintetben jogfolytonos a Boldog Özséb által 1250-ben alapított magyar Pálos renddel.
Az előadást követően kötetlen beszélgetésre is lesz alkalom,
Mindenkit szeretettel várunk az előadásra.

Az előadás ideje: 2019. Ígéret hava, azaz május 21 kedd 18:00 óra
Az előadás helye: Székesfehérvár, Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán út 25.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése