2019. május 4., szombat

Jelenczki István újabb filmje az emberi igazságról ... portréfilm néhai Horváth István professzorról

Egy éve hunyt el az üldözött gyógyító, a mikrobiológus, a művér feltalálója és az érelmeszedés elleni - mellékhatások nélküli - oltóanyagának kifejlesztője, a számtalan rendkívüli gyógyulásért, gyógyításért a meghurcoltatást is vállaló kutatók egyike.

Dr. Horváth István a 2016. november 7-én Székesfehérvárott elindított Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítás 80 tablójának is egyik szereplője. Egyike azon keveseknek a 330 magyar tudós és feltaláló között, akiket a vándortárlat, mint aktív alkotókat, köztünk élőket mutatott be. S miközben az ő képét és találmányát is bemutató vándortárlattal jártuk az országot, váratlanul megszakad földi pályafutása. Egy évvel ezelőtt távozásával ért véget Horváth István bírósági meghurcoltatása.

Jelenczki István, a hosszú idő után végül a média közcsatornáin is bemutatott "Népek Krisztusa, Magyarország 1956 I-IV.", "Égi Élő Igazság" és "Háború a nemzet ellen I. - IV." című dokumentumfilmek alkotója most nem egy nép, a magyarság, hanem egy magyar ember, az emberi lét igazságát tárja elénk, mutatja be filmjével.


Dr. Horváth Istvánt mi, a Fejér Szövetséghez tartozók személyesen is ismertük. Kapcsolatunk személyessé akkor vált, mikor először volt a Hétvezér Esték előadás sorozatának vendége: Dr. Horváth István orvos biológus lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték sorozatának 154. előadója 
Azután egyre többen is éltünk az általa kínált gyógyító lehetőséggel, mondhatni testközelből ismertük mindazt, amit kutatott, s amit a portréfilm is ismertethet.

Többször is vendégünk volt, vagy meghívottunk csupán, ha azokra az esetekre gondolok, mikor egy-egy bűnvádi esemény miatt kellett látogatását az utolsó pillanatban lemondania.
Ajánljuk minden honfitársunk figyelmébe a fenti alkalmat, mert ha lassan is, de biztosan, "mi igaz, legyőzi azt, mi gaz!"

Tisztelettel emlékezve Dr. Horváth Istvánra:
Dr. Boór Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése