2020. február 10., hétfő

Tizenegy esztendeje alakult meg a Magyarok Szövetsége Fejér megyei szervezete

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
11 esztendeje alakult meg a Magyarok Szövetsége Fejér megyei szervezete

Mottó: Közeledik a 100. évforduló. 2020-at írunk, kerek száz évvel többet, mint 1920-ban. Ez az év - nem tetszés kérdése - arról szól, amelyben szellem, test és lélek a Kárpát-medencében szétszakíttatott. Itt állunk, mi magyarok száz év után is darabjainkra hullva, több százezres, milliós lélekszámú nemzetrészeink porladó hősi emlékei felett időnként elnémulva, a kiutat keresve, "feltámadásra" várva. "Csak még egyszer előre!", s a száz év, mint többezer korábban, sem lehet-lesz hiába! 

A Fejér megyei Magyarok Szövetsége 11 évvel ezelőtti alapító tagjai lesznek a 496. Hétvezér Est kerekasztal beszélgetésének résztvevői.

Kettős évforduló ez a nap, hiszen azon kívül, hogy 11 évvel ezelőtt, 2009. február 11-én tartotta meg első fehérvári toborzó fórumát a Szent István Művelődési Házban a néhány nappal korábban Kunszentmiklóson megalakult Magyarok Szövetsége Vukics Ferenc felejthetetlen szereplésével és vezényletével, egy másik történelmi esemény évfordulója is egyben. 
75 évvel ezelőtt, 1945. februrár 11-én drámai és tragikus körülmények között ért véget a II. világháború egyik leghosszabb és legpusztítóbb csatája, Budapest ostroma azzal a kitöréssel, amelyre minden hazaszerető ember összeszorult szívvel emlékezik.

Különös évforduló ez, amely alkalommal egy 75 évvel ezelőtti tragikus végkifejletre emlékezünk, azonban egyúttal a társadalmi közélet 11. évvel ezelőtti megújulását, a Magyarok Szövetsége Fejér megyei szervezetének megalakulását, azaz a Fejér Szövetség fogantatását ünnepeljük. Ugyanis e napot a 2010. június 25.-i alapítás - újjászerveződés - óta a Fejér Szövetség fogantatásának ünnepnapjaként is számon tartjuk.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m-pmvA_Gmec
Képviselőjelölti eskü,
Székesfehérvár, Civilek Háza,
2010. március 28. Virágvasárnap
Arra a mintegy másfél esztendőre is emlékezünk, amelynek az I. Botond Napi Vásár (2009. május), az I. (azóta is egyetlen) Fejér Szer (2009, július, lásd: a fenti plakát képet) és az I. Magyarok Országos Gyűlése (MOGY 2009. augusztus) voltak a legnevezetesebb helyi és országos eseményei, azonban a legemlékezetesebb pillanata mégis a 2010. március 28-án, Virágvasárnap, a Magyarok Szövetsége vezérkarának, Vukics Ferenc elnöknek, Bődi Szabolcs és Herpai Sándor elnökségi tagoknak, Papp Lajos szívsebésznek részvételével és 5 képviselőjelölt és mintegy kétszáz magánszemély, társadalmi szervezeti képviselő közreműködésével, a székesfehérvári Civilek Házában megrendezett Felsőházi és képviselőjelölti eskütétel volt. 

Ez évben február 11. éppen keddi napra, a Hétvezér Esték hagyományos előadásnapjára esik, ezért a rendezők úgy döntöttek, hogy ezt az estét az emlékezésnek és a Magyarok Szövetsége Fejér megyei szervezetének és koránt sem hatástalan működésének, a jövő szempontjából is tanulságos eseményeinek felidézésére szenteli.

Ezúttal a Kerekasztal tagjai közé várunk minden hajdani - meghívásunkat elfogadó - alapító tagot és - természetesen - minden érdeklődőt a beszélgetés és emlékezés aktív résztvevőjeként. Avagy sze
retettel várjuk a társadalmi közélet jeles megyei napjai iránt érdeklődő vendégeinket!


A Hétvezér Est után, várhatóan fél 9 és 9 között a Fejér Szövetség elnöksége és a Hétvezér Estről csatlakozók a Hősök terén mécseseket gyújtanak és helyeznek el a "fekvő katonánál" a kitörésben részt vett magyar honvéd hősök és civil áldozatok tiszteletére.

Február 11. a KITÖRÉS évfordulós napja

Előadók: Magyarok Szövetsége Fejér megyei alapítók
Cím: A társadalmi közéletre ébredés hajnala - 11 éve alakult meg a Magyarok Szövetsége Fejér megyei szervezete - közelmúlt idéző és jövőbe tekintő kerekasztal beszélgetés az alapítókkal
Időpont: 2020. Böjtelő - Jégbontó hava, azaz február hó 11. napja, kedd 18.00 óra
Helyszín: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.
 
Szeretettel várunk mindenkit és minden kedden este 18 órától a Királykút Emlékházba, ahol, ha kedd, akkor - biztosak lehetünk abban, hogy újra és újra elmaradhatatlan a - Hétvezér Est!

Főszervező: Sajó Mária
Műsorszerkesztő: Simon Irén, Fogarasi Márta
Felelős szerkesztő: Dr. Boór Ferenc

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése