2021. október 14., csütörtök

El nem halkuló kiáltás, fohász és fáklyás menet a székelység önrendelkezéséért a királyi városban (frissítve)

Székesfehérvárott a székelyföldi utcaneves városrész határában gyúlnak őrtüzek Székelyföld Önrendelkezéséért!

Felhívás!
Ezúton hívunk és szólítunk minden együttérző fehérvári polgárt, 
hogy október utolsó vasárnapján, 2021. október 31-én 16:30-tól, 
gyújtsunk együtt őrlángokat, világítsanak Székelyföld határai
A SZÉKELY NÉP ÖNRENDELKEZÉSÉÉRT
 Székes Fejér Város Csíki Székelykapujánál
(a körforgalomban, Székesfehérvár-Maroshegy bejáratánál)
 
Tisztelt Székely Nemzeti Tanács!
Tisztelt Csíkszeredai és Fehérvári Önkormányzat!
Tisztelt Fehérvári Honfitársaink!
Tisztelt Szerkesztőségek! 
 
Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Székely Nemzeti Tanács felhívásának eleget téve, székely testvéreinkkel együtt érezve, Székelyföld önrendelkezéséért folytatott küzdelmeiket támogatandó a Fejér Szövetség, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Székelybál Alapítók Baráti Köre, a Válasz Független Civilek Egyesület és csatlakozó szervezetek és polgárok, köztisztviselők

teljes önrendelkezést követelnek a székely nemzetnek!
2021. október 31-én (helyi idő szerint) 16:30 órakor
Székes Fejér Város Csíki Székelykapujánál

mécsesekkel világítják ki Székelyföld határait,
hogy a 16:45-től kezdődő közös ima után fáklyás
felvonulással érkezzenek a koronás körforgalomhoz.

Az eseményen részt vesznek és közreműködnek:
Deák Lajosné önkormányzati képviselő (Szfvár MJV Önkormányzat), Szili Csaba megyei önkormányzati képviselő (VÁLASZ), Juhász László tanácsnok, önkormányzati képviselő (Székelybál Alapító Baráti Kör, VÁLASZ), Kónyi-Kiss Botond alelnök (HVIM), Boór Ferenc társelnök (FEJSZE) és még sokan, mások.
 
Tisztelettel várunk minden csatlakozót Székesfehérvár dél-nyugati kapujában, a székelyföldi utcaneves Maroshegy városrész határában, a körforgalomban, hogy Székelyföld határait kivilágítandó együtt gyújtsunk mécseseket, jelképes őrtüzeket Csíkszereda és Székesfehérvár testvérvárosi szerződését szentesítő székelykapunál és lobbantsuk fel a nemzeti összetartozás fáklyáit a székelység önrendelkezési küzdelmei melletti kiállásért!

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök - társelnök 
Fejér MAG Egyesület - Fejér Szövetség 



A Székely Nemzeti Tanács felhívása
Felhívás a nagyvilág magyar, keresztény gyülekezeteihez
Győzelemről énekeljen napkelet és napnyugat...”

Amint immár közel egy évtizede minden évben, október utolsó vasárnapján közös imára hívjuk a nagyvilág keresztény, magyar gyülekezeteit. A templomi fohász az elszakított magyar közösségek megmaradását biztosító önrendelkezés igényét erősíti, a hagyománynak megfelelően este őrtüzekkel hívjuk fel a világ figyelmét Székelyföld autonómiatörekvésére. Tegyük mindezt az eukarisztia évében, a reformáció ünnepén, a magyar összefogást erősítő ökuménia jegyében.

A világjárvány elhúzódása miatt sok helyen igazodnunk kell a korlátozó intézkedésekhez. Ezért arra kérjük a gyülekezeteket, hogy az adott ország vagy település járványügyi szabályait figyelembe véve szervezzék meg mind a délelőtti együttes imaalkalmakat, mind az őrtüzek fellobbantását. Mindezek mellett tudatosítani kell az egész közösségben, hogy október utolsó vasárnapja Székelyföld Autonómiájának Napja. Ezen a napon megemlékezünk Székelyföld autonómiájának hagyományáról, és egyben jelezzük a világnak, hogy nem mondunk le az önrendelkezés jogáról, nem mondunk le Székelyföld területi autonómiájáról.

Ebben az évben lezárul egy szakasza az autonómiaküzdelem egyik látványos és egész Európát megmozdító eseményének, a Székely Nemzeti Tanács által elindított, a nemzeti régiók védelmét szolgáló európai polgári kezdeményezés érdekében gyűjtött aláírások hitelesítésével. Megköszönve az európai nemzeti régiók, hangsúlyosan a Kárpát-medence polgárainak, civil szervezeteinek, hatóságainak támogatását arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a küzdelem még nem ért véget, hiszen nem csupán az Európai Bizottsággal kell elfogadtatni a jogszabályalkotás kötelezettségét, hanem tovább kell építeni az európai nemzeti régiók mozgalmát. Ezért is számítunk arra, hogy Székelyföld települései mellett szerte Európában a Székely Autonómia Napján fellobbannak a szolidaritás lángjai.

Október 31-én arra kell gondolnunk, hogy a sikerhez, a győzelemhez a közösségi akarat és a hit a legfontosabb, így zenghet továbbra is szívünkben az Eukarisztikus kongresszus himnusza.
 
Marosvásárhely, 2021. szeptember 27.
Izsák Balázs
a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Felhívás Székelyföld önkormányzataihoz

Felhívás Székelyföld önkormányzataihoz
Október utolsó vasárnapján, az idén 31-én immár évek óta Székelyföld történelmi autonómiájára és újkori autonómiatörekvésekre hívjuk fel a figyelmet.
 
Továbbította a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

1 megjegyzés: