2022. június 20., hétfő

Különleges magyar vonatkozások és Szent Korona ábrázolások a történelmi Magyarország területén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Dr. Horváth Zoltán György műegyetemi oktató, kiadóvezető: Két szlavóniai vármegyeszékhely, Verőce és Pozsega különleges magyar vonatkozásai

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók! 

Immáron ötödik alkalommal lesz Dr. Horváth Zoltán György Podmaniczky-díjas műegyetemi mesteroktató és kiadóvezető, a ROMANIKA KÖNYVKIADÓ tulajdonosa a Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadás sorozata, a Hétvezér Esték 553. előadója. 
 
Előadónk, mint visszatérő vendégünk most is egy rendkívül izgalmas, vetített képes előadással és könyvbemutatóval szerepel a Királykút Emlékházban zajló programunkon. Pozsega. egykori vármegyeszékhely és vára a magyar történelem jelentős epizódjait látta. Jelenleg az újonnan létrehozott Pozsega-Szlavónia megye székhelye, s 1997 óta püspöki székhely. 
 
A Szent Koronának a városban található két különleges ábrázolása miatt közérdeklődésünk, sőt közgondolkodásunk középpontjában van a helye. Verőce pompás kastélya körül szépen feltárták az egykori hatalmas vár falait. A figyelmes szemlélő itt is a magyar címerrel, Szt. Erzsébettel vagy éppen a nándorfehérvári társgyőztessel, Kapisztrán Szt. Jánossal találkozik.

Az előadás alkalmával a Romanika Kiadó kötetei kedvezményesen megvásárolhatók.
.
Ajánljuk az előadást és egyben általában is a Hétvezér Esték programját tisztelettel figyelmükbe, azaz várunk minden régi és új érdeklődőt
 
 2022. év nyári napfordulóján
Szent Iván - Napisten - június havának 21. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházba
Dr. Horváth Zoltán György mestertanár, kiadóvezető
Két szlavóniai vármegyeszékhely, Verőce és Pozsega különleges magyar vonatkozásai
című előadására

Figyeljék híreinket, hiszen ha kedd, akkor - biztosak lehetünk benne, hogy újra és elmaradhatatlanul - Hétvezér Est!

A Hétvezér Est rendezősége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése