2022. június 28., kedd

Sajtótájékoztató a Nagyboldogasszony napi kegyeleti szertartásról

Tisztelt Szerkesztőség!
Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt Városvezetés!

Közeledik Szent István ország felajánlásának és elhunytának 984. évfordulója, augusztus 15.-e, Nagyboldogasszony napja, 1948-ig Magyarország legnagyobb állami ünnepe.

Az egykori Regnum Marianum szellemében Nagyboldogasszony és Szent István király tiszteletét helyreállítandó hívta életre 2014-ben a Fejér Szövetség és több csatlakozó társadalmi szervezet Fehérvár Nagyboldogasszony Napi Kegyeleti Zarándoklatát és Szertartását, s azóta kivétel nélkül minden évben e napon emlékeztünk meg kegyelettel Szent István ország felajánlásáról, imádkoztunk közösen a résztvevőkkel Nagyboldogasszonyunkhoz, s helyeztük el a kegyelet virágait az elmúlt két évben, minthogy erre már lehetőségünk volt, Szent István sírjánál is.
 
 
A Fejér Szövetség, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és az Országzászló Védnöki Testülethez csatlakozott szervezetek elkötelezettek abban, hogy helyre kell állítani Nagyboldogasszony tiszteletét, az Apostoli Magyar Királyság legnagyobb és legfontosabb templomát, a fehérvári Nagyboldogasszony bazilikát és állami munkaszüneti ünnepnappá kell nyilvánítani augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony és a hajdani "fehérvári törvénylátó napok" ünnepnapját, Szent István ország felajánlásának és elhunytának emléknapját!

Ennek szellemében rendezzük meg - immáron 9. alkalommal - 2022. augusztus 15-én 17 órától Fehérvár Nagyboldogasszony Napi Kegyeleti Szertartását a Koronázó téren és a hajdani koronázó templom Romkertjében, s helyezzük el közösen Szent István király síremlékén a kegyelet virágait.

Ezúton hívjuk meg tisztelettel Önöket
a Fejér Szövetség, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom
és az Országzászló Védnöki Testület
sajtótájékoztatójára
2022. június 30-án (csütörtök) 10 órára
az Alba Mária közéleti műhelybe
(Koronázó tér 4. I. em.)

A sajtótájékoztatót tartják:
Boór Ferenc
elnök - társelnök, Fejér MAG Egyesület - Fejér Szövetség,
Kónyi-Kis Botond alelnök, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom,
Sajó Victor elnök, Országzászló Védnöki Testület - Alba Regia Civitas

A fent nebvezettek nevében tisztelettel a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése