2022. augusztus 14., vasárnap

Jelenczki István: ÖN-TÉR-KÉP című filmjét tekinthetjük meg az 560. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Jelenczki István: ÖN-TÉR-KÉP - a magyar nemzet lelkiállapota I-II. rész - filmvetítés

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
Tisztelt Szerkesztőség!

Jelenczki István képzőművész, filmrendező, fotográfus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának legújabb filmje lesz a Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadás sorozata, a Hétvezér Est 560. előadásának programján.
 
A szerző volt már vendégünk, 2013-ban Az igazság soha nem késő - korábbi egyik filmjével azonos - című előadásával. Most legújabb filmjének vetítésére kerül sor, amelynek megtekintését tiszta szívvel ajánljuk mindenki számára. Az előadás után a film - s a szerző más filmjei  is - DVD-n megvásárolhatók.
 
Idézet a Magyar Menedék Könyvesház honlapján olvasható ismertetőből:
 
"A film egy műhelymunka dokumentálása, amelyben a rendszerállítás technikájával a magyar nemzet lelkiállapotát vizsgáltuk. Arra a kérdésre kerestük a választ, hogy milyen folyamatok vezettek el a mai társadalom kritikus lelki-érzelmi állapotához? A magyar nemzet jelenében mutatkozó zavarok, tünetek, szenvedések hátterében milyen lélektani történések tárulnak fel? Tud-e a rendszer szempontot adni a kiút megtalálásához?

A térkép nem azonos a tájjal. A mindennapjainkat a tájban éljük, részei vagyunk. A térképek a tájban való eligazodásunkat segítik. Megmutatják a rejtett utakat, járható ösvényeket, tiszta forrásokat. Filmünk olyan belső térképpé tud válni, amely megkönnyítheti, hogy a tájban eligazodjunk, és ne tévesszünk irányt.

A film kimondva- kimondatlanul gyógyító szándékú. A befogadó nézői katarzis az, ami elindíthatja – elindítja a gyógyulás felé vezető úton a nemzetet és annak minden tagját, hogy megtalálja lelki egyensúlyát, hogy megőrizze önmagát nemcsak a saját, hanem a nemzet számára is."
 
A filmvetítés kivételesen belépődíjas (ára 2.000 Ft)! 

 Ajánljuk az előadást és egyben a Hétvezér Esték programját tisztelettel figyelmükbe, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt

 2022. év Kisasszony - Új kenyér - augusztus havának 16. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházban
Jelenczki István: ÖN-TÉR-KÉP - a magyar nemzet lelkiállapota
című két részes filmjének vetítésére

Figyeljék híreinket, hiszen ha kedd, akkor - biztosak lehetünk benne, hogy újra és elmaradhatatlanul - Hétvezér Est!
 
A Hétvezér Est rendezősége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése