2022. augusztus 7., vasárnap

559. Hétvezér Est az amerikai világképről magyar szemmel

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Dr. Gáspár Vilmos orvos, belgyógyász és Dr. Gáspárné Fejős Éva: Amerikai világkép magyar szemmel

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
Tisztelt Szerkesztőség!

Dr. Gáspár Vilmos és felsége, Dr. Gáspárné Fejős Éva lesz a Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadás sorozata, a Hétvezér Est 559. előadója.

Előadó párosunk, bár az Egyesült Államokban élnek, nem teljesen ismeretlenek a magyar nyelv és őstörténet iránt érdeklődő olvasó közönség körében. Arról már nem is beszélve, hogy a székesfehérvári Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékmű helyreállításában, egyúttal az Országzászló Védnöki Testület pénzügyi alapjának megteremtésében is támogatói szerepet vállalva fogadták jelképesen örökbe Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye, ahol Gáspár (Fejős) Éva - a Fejér Szövetség társelnöke, Sajó (Fejős) Mária nővére - született.
 
Gáspár Vilmos is magyar szülőktől, de már nem Magyarországon, hanem a pennsylvaniai Pittsburgh városában született 1957-ben, miután szülei 1956-ban emigráltak. Néhány év után azonban a szülők (Vilmossal együtt) visszaköltöztek Magyarországra és így előadónk az általános és és középiskolai tanulmányait már itthon fejezte be, s itt is kötöttek házasságot Évával, s született meg idősebb gyermekük, Rubina. Nem találták helyüket abban a társadalmi rendszerben, ezért 1980-ban leányukkal együtt szöktek el Magyarországról. Nyolc hónapig egy olaszországi táborban voltak és csak ezután engedték őket vissza az USA-ba.
 
Gáspár Vilmos szavait idézi a MAGYAR MEGMARADÁSÉRT honlap szerkesztője is azon tanulmánysorozat beharangozójában, amelyet előadó párosunk még 2009-ben indított "Magyar egyiptomi nyelv" címmel:

„Angolul elfelejtettem, de 1 és fél év múlva képes voltam esti főiskolát kezdeni, majd befejeztem egy 4 éves egyetemet nappal és utána egy 4 éves orvosi egyetemet. Belgyógyászként dolgozom Új Mexikóban.

Az érdeklődésem először a Jégkorszaki ciklusok felé vezetett, később a mitológiák és vallásos próféciák kezdtek érdekelni. Két könyvet írtam angolul a címük 'The Celestial Clock' (az Égi Óra) és a 'Sacred Cosmic Marriage' (Szakrális Kozmikus Házasság).

Az elmúlt években egyre több információt találok a kutatásaim során, ami arra a következtetésre juttatott engem, hogy a magyar nyelv és kultúra az egyik legősibb, ha nem a legősibb és az új kutatásaim szerint az egyiptomi hierogliffás írások is a mi ősi nyelvünkből erednek. (...)"
 
Előadóink, Dr. Gáspár Vilmos és Éva most az amerikai és hazai világkép összehasonlító elemzésére vállalkoznak különös tekintettel az elmúlt két évben és főként a legutóbbi hónapokban szerzett élményeikre, tapasztalt jelenségekre rávilágítva.

 Ajánljuk az előadást és egyben a Hétvezér Esték programját tisztelettel figyelmükbe, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt

 2022. év Kisasszony - Új kenyér - augusztus havának 9. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházban
Dr. Gáspár Vilmos belgyógyász és felesége, Éva
Amerikai világkép magyar szemmel
című képes beszámolóval illusztrált előadására

Figyeljék híreinket, hiszen ha kedd, akkor - biztosak lehetünk benne, hogy újra és elmaradhatatlanul - Hétvezér Est!

A Hétvezér Est rendezősége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése