2024. szeptember 15., vasárnap

Hétvezér Est az ún. "Őszödi beszéd" nyilvánosságra kerülésének 18. évfordulós napján Molnár Tamás jóvoltából...

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Molnár Tamás képzőművész, író: 2006-os emlékek

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Molnár Tamás Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett képzőművész, író, publicista, a rendszerváltás előtt ellenzéki tevékenységet is folytató INCONNU művészcsoport, majd a rendszerváltáskor az Amnesty International és az IGMF magyarországi emberjogi szervezeteinek is alapító tagja, a Magyar és a Nemzetközi Írószövetség tagja lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Est 651. előadó vendége.

Tamás ím már harmadszor lesz vendégünk. Első alkalommal a Szentendrei szigeten működő Árvalányhaj művésztanya alkotóközösség alapító szervezőjeként, majd Ismeretlenek a 301-es parcelláért című előadásával a rendszerváltozás ikonikus eseményeinek egyik főszereplőjeként osztotta meg élményeit a Hétvezér Est látogatóival, mikor is felidézhettük Gulyás János a 301-es parcella történetéről szóló Ismeretlenek című filmjének 3. részét is, azaz betekintést kaptunk a 301-es parcella kevéssé ismert - mondhatni ismeretlen - történetébe.

2006. szeptember 17-én került nyilvánosságra az "Őszödi beszéd", melynek következményei mára közismertnek volnának tekinthetők, ha nem volna annyi és annyira eltérő nézőpont és értékítélet arról, ami valójában történt, s ezen az sem változtat, hogy az eseményekről Elk*rtuk címmel egy 2021-ben bemutatott politikai krimi, avagy játékfilm is készült. Molnár Tamással emlékezünk arra, amit akkor átéltünk, s amit soha, de soha nem felejthetünk.
 
Előadónk képzőművészet iránti elkötelezettségén túl nem mindennapi élettörténete, többnyire ellenzéki szerepben, "földalatti" mozgalmakban is kifejtett közéleti szerepvállalása keltette fel a Hétvezér Est rendezőségének érdeklődését, melynek részleteit megismerni, tanulságaiból részesülni remélünk ezen az estén is.
 
Előzetesként, avagy akár utólagosan is ajánljuk a következő videó bejegyzések megtekintését:
Interjú: https://youtu.be/16MBiWaGjHU?si=Bd9XBthQ6WJTwM5f (N1 Kávézó: Molnár Tamás)
Kiállítás: https://youtu.be/jcuhpSPUyp8?si=qWwuetRAz-D4b5nL (Véres nagyoperett)

Ajánljuk látogatóink figyelmébe az előadást és a Hétvezér Esték programját, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt

2024. év Őszelő - Szent Mihály - Földanya - szeptember havának 17. napján (kedden) 18:00 órától 
a Királykút Emlékházban
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.) 
Molnár Tamás képzőművész, író 
2006-os emlékek
című előadására

A Hétvezér Est Rendezősége nevében:
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése