2009. május 12., kedd

Egy nagyszerű cikk!

"Úr oltára Te vagy, emeld fel a fejed" - Magyarok Botond napi vására

A Magyarok Szövetsége alaposan előkészítette a Botond napi vásárt. Szinte a Vásártér egész nagy területét sikerült hasznosítani a vasárnapi jeles alkalomra.

A kézmívesek három sátorutcát is belaktak, s még a szegletekben, még imitt-amott is portéka kínálta magát. Az idő remek volt. Némely vásározónak túlságosan is. Aki nem gondoskodott magának megfelelő árnyékról, az bizony három télre való napfényadagot tudott ezúttal eltárolni, szoláriumba meg nem megy már sosem... Száz csontnak is egy a veleje: igen gazdag volt a vásárosok kínálata, méghozzá a valóban míves (még ha nem is olcsó), kilencven százalékban valódi tradíciót megelevenítő termékekből.

Népi, magyaros ékességek, ruházat és kiegészítők, faragványok, ötvös- és bőrmunkák - s főként a magyaros lelkületet megjelenítő holmik. Sok minden, amit most elsorolni sem tudnék, de amik vaskosan húzzák álá: globális világ, tiritarkaság, hunyász világfiság, népolvasztár-idő ide vagy oda, kell hogy jelentsen valamit a szó: Magyarországon magyarnak lenni. S ha jelent, akkor boldogság elmondani, hogy egész nap izgett mozgott a sokadalom a sátrak között, a harci bemutatók arénájánál vagy a színpad előtt (ahol ma senki nem "pléjbekkelt" suhogós naciban a nagyérdemű közönségnek).

Ma megvoltunk gagyi nélkül. "Sale"-nélkül (bár a szellő jól esett).
Furcsa dolog ez. Mintha megéledt volna valami. Nem a múlt.
Az föl nem éledhet soha. Akkor már inkább a jövő. Amelyben jó lesz magyarnak lenni. Úr oltára te vagy, emeld fel a fejed...
Országszerte zajlanak hasonló rendezvények.
S ez itt most kiváló alkalomnak mutatja magát, hogy elmondjuk: 2009. augusztus 21-22-23–án rendezi meg a Magyarok Szövetsége a Magyarok Országos Gyűlését Bösztörpusztán, Kunszentmiklós határában. A rendezvény lehetőséget ad minden magyarnak, hogy megélhesse a magyar élményt, hogy létezik egység, létezik testvériség, és egyetértés a magyar emberek között.
A történelmi találkozóra már gőzerővel folynak az előkészületek. Minden megyében és a fővárosban is sok sok ezer ember munkálkodik, hogy ez az ünnep meghozza a várt eredményeket a magyarság életében.
Az eseményben mindenki részt vállalhat. Folyamatosan kristályosodik ki, hogy mi mindenre van szükség a lebonyolításhoz. Ezeket közli a Magyarok Szövetsége. Íme az első adag:

- nád (tetőfedéshez 3 juh akol tetejére)
- gerendázat és egyéb építőfa szinte korlátlan mennyiségben
- tűzifa 20 köbméter vagy több
- bontott tégla, mész nagy mennyiségben
- elektromos kiépítéshez kapcsoló szekrények, kábelek nagy mennyiségben, villanyoszlopok
- kemence építéshez agyag, 20 köbméter vagy több
- kézi és gépi szerszámok hozzájuk való üzemanyaggal
- falazó állványzatok
- szállítás
- ivóvíz, élelem, embereknek - állatoknak
- emberi segítség

A felajánlásokat az msz.rendezveny@gmail.com Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre Benis Miklósnak kell címezni.
2009-05-10 19:07:48
http://www.fehervarkorut.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése