2013. július 16., kedd

Koporsóba zárt üzenet

 
magyar királyi  szent lászló lovagrend
2013.07.13. számú  közleménye Horthy Istvánné Ilona Nagyasszony  utolsó üzenetéről.

Olyan korban élünk, amikor  csak kivételes egyéniségek képesek a hivatásuk magas szintű művelésén túl a megalkuvás nélküli nemzetszolgálatra. Mi nem voltunk, nem vagyunk és nem is leszünk azonosak azokkal, akik nemzeti ügyeink szolgálatát megélhetésük puszta  kiegészítésére használják.

Mi, Szent László Lovagkirály kései katonái - akik a nemzetünkért való megalkuvás nélküli  küzdelmet  a saját és családjaink anyagi eszközeinek az áldozatos  felhasználásával évtizedek óta  töretlenül folytatjuk,  nem mehetünk el szó nélkül a Magyar Királyság utolsó Nagyasszonyának, Horthy István kormányzó-helyettesünk halálával háborús özvegységre jutott felvidéki születésű grófnő, Ilona Nagyasszony, a kor hiteles tanújának a koporsója mellett.   

Pár évvel ezelőtt a budapesti Szent István Bazilika  sekrestyéjében a Horthy Emlékmise után Dalma asszony jelenlétében nyújtottam át a Nagyasszonynak
Pünkösd vasárnapján egy Gyimes völgyi esztenán készült videó felvételemet, azzal, hogy nincs nagyobb szeretet a földön annál, mint amikor egy többszörös alávetettségben élő csángó nép fiai fönn a havasokban e nagy ünnepükön azt húzzák évtizedek óta: „Horthy Miklós katonája vagyok, legszebb katonája„.

Meghatottan vette át e kis ajándékot,amelyet most az unokáira hagyott. Ilona Nagyasszony történelmi tanúságtétele nélkül ma a hamisság uralná azt a történelmi helyzetet is, amelynek drámai óráiban vitéz nagybányai Horthy Miklós a magyar nemzet és a bajbajutott lengyelek és mások védelmében emberként és kormányzóként is cselekedett. A drámai pillanatokban a kormányzó  fiatalon megözvegyült Ilona Nagyasszony szívére, okosságára  és cselekvő támogatására itthon és a hontalanság óráiban is mindig támaszkodhatott.

Ezért megrendítő és egyben felemelő az a tény, hogy annyi számkivetettség és szétszóradtatás  ( fia a távoli Indonéziába nyert nyugalmat ) ellenére az ő magyar  népétől és a nemzetétől - hitében és nemzettudatában töretlenül - a maga legkedvesebb, sokat mondó hűségdalával búcsúzott:

„Szép vagy gyönyörű vagy Magyarország, gyönyörűbb, mint a nagyvilág„.

Ezt a fenséges üzenetet a Magyar Királyi Szent László Lovagrend – a  tisztelgő sorfalban álló rendi kormányzójaként egy HD felvételek rögzítésére alkalmas fényképezőgép segítségével az utókor számára így rögzítettem: www.youtube.com/watch?v=Ko37KDxgsX8

Érkezett 2013.07.16-án a
Fejér Szövetség Sajtószolgálat levelsládájába

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése