2014. augusztus 11., hétfő

Gázában romokban a lét, ember (nem kő) pusztul ott, nem kevés

http://www.youtube.com/watch?v=MQjlojMdGFs
A felvétel a képre kattintva megtekinthető
Egy levelesládánkba pottyant üzenetet továbbítunk. Minthogy a levél azonban egy olyan beszélgetést tartalmaz, amelynek valóságos megtörténtét ellenőrizni nem tudhatjuk, úgy véltük azzal tesszük teljessé, ha egy ellenőrzötten valós eseményt rögzítő felvételt teszünk mellé. S a beszélgetésről meg mindenki maga döntse el, hogy megtörtént-e, megtörténhetett-e, megtörténhetik-e avagy egyáltalán megtörténhetnék-e! A legvégén.

A táltos és a rabbi...


A beszélgetést lejegyezte: Heffner Attila Keresztes - 2014
Táltos: /*/
Rabbi: /- /

* Szeretettel köszöntelek Rabbi, régen nem beszélgettünk már, remélem jól vagy, minden oké?

- Salome, Táltos, el sem kezdtük a beszélgetést és te máris belém marsz...

* Mivel martam beléd Rabbi? Köszöntöttelek és érdeklődtem hogyléted felől.
- Már a legutóbbi beszélgetéskor is csak provokáltál, acsarkodtál, tudod hogy problémáim vannak, mert minden oldalról marnak, miért kérdezed tehát, hogy vagyok? Nem vagyok jól, Táltos, mert bántanak. Támadják a vallásom, hitem, országomat és népemet.
* Hol van a te országod Rabbi? Melyik a te néped? Miért bántják mindezeket? Van okuk rá? Ki támad benneteket Rabbi?

- Minden oldalról szidnak bennünket! Izraelben élek, oda tartozom, elköltöztem abból a rasszista országból, ahol te élsz Táltos, mert elegem volt az üldöztetésből, a politikai és vallási támadásokból!

* Ha jól értem, akkor a mostani beszélgetésünkkor tehát csak én vagyok "magyar", te itt - Rabbi - izraeli állampolgárként veszel részt?

- Igen, így van Táltos... De miért fontos ez?

* Azért, mert tudod ebben az általad ennyire gyűlölt, "rasszista országban" beszélgetésünk publikálása esetén, akár börtönt is sózhatnának rám - miattad...

- Börtönt? Miért is, Táltos?

* Azért, mert ha magyarországi kisebbség, etnikum, vagy vallási csoport tagjaként aposztrofálnád most magad, akkor ebben az országban szigorú törvények csapnának le rám esetleges kritikáim, meglátásaim miatt, Rabbi! Megnyugtató, hogy egy igazi Izraeli Állampolgárral beszélgetek... /Táltos nevet/.

- Cseles vagy Táltos, rafinált vagy mint hogy mindig is az voltál... Agyafúrt!

* AZ ÉLET megtanított engem és a hozzám hasonlókat arra - kedves Rabbi - hogy ügyeljünk a "részletekre". Az általad "fasiszta ország"-nak tartott állam az utóbbi ezer évben nem igazán kényeztette el a TUDÓ TÁLTOS EMBEREKET... /Táltos sóhajt egyet/.

- Szóval akkor "üldözöttek vagyunk" országodban, mindketten? /Rabbi cinikusan és gőgösen mosolyog/.

* Ezek szerint, igen, kedves Rabbi! Csak neked volt hova menekülnöd,s miből, nekem pedig csak itt van lehetőségem boldogulni, ez az ÉN KÁNAÁNOM! Te luxus repülőgéppel utazol bármikor ide, Magyarországra, vagy máshova. Neked - Rabbi- mini-siratófal van építve a Liszt Ferenc Repülőtéren, hogy amíg a belvárosi zsinagógába el nem jutsz, addig se legyen gondod az imádkozással és bólogatással /Rabbi felszisszen/... Nekem pedig - Kedves Rabbi - még sohasem volt szerencsém utasszállító géppel közlekedni, és nem is utazhatnék a TE ORSZÁGODBA, csak nagyon szigorú biztonsági intézkedések között, titkosszolgálatotok által szemmel tartott gyanús alakként...

- Meg kell védenünk magunkat!

* A táltosok nem veszélyesek, Rabbi! Nem gyártanak bombákat, nem akarnak politikai babérokat... /Táltos mosolyog/.

- A repülőtérről pedig csak annyit, hogy a ti Ferihegyetek egykoron egy gazdag zsidó családnak köszönhette létét, megépülését, emiatt vannak ott nekünk "előjogaink", vallási kegyhelyünk... /Rabbi kihúzza magát/.

* Azt gondolom Rabbi, hogy ha mini- siratófal lehet ott, akkor
illendő lenne Jézus, Mária, Buddha, vagy Krshna, stb. oltárt is létrehozni, független attól, hogy ki volt az alapító... Nem gondolod ?

- A mi vallásunk a legrégibb és a legközelebb áll ISTENHEZ! /Rabbi önelégült/.

* Ezt honnan veszed - Rabbi? A "ti repülőteretek, a ti Istenetek, a ti siratófalatok"... Nem gondolod, hogy ez a dolog sántít? Vallásos ember vagy, tanult, sokat élt rabbi, szerintem ez a dolog valahol nagyon sántít... Nem érzed, hogy talán pont ezért haragszanak rátok oly sokan? Talán ahogy a katolikusoknak, nektek is bűnbánatot kellene néha tartanotok, el kellene mélyedni a SZENT IRATOKBAN, az ősi zsidó tanításokban, s az új - a nácik fajelméletére talán legjobban hasonlító - cionista "kiválasztottsági nézeteket" kellene elhagyni! /táltos dorgáló tekintettel összeráncolja a homlokát, s hangját halkabbra veszi, Rabbi sóhajt és percekig csendes, gondolkozik/.

- Hagyjuk a cionistákat, van velük elég bajunk... S ki kérem magamnak, hogy Hitler nácijaihoz hasonlítod népemet és hitemet! Az Ószövetség szerint, mi ISTEN VÁLASZTOTT NÉPE vagyunk! Évezredek óta erről szól minden, a mi népünk ŐSI NÉP, erős nép, annyiszor támadott és kiszolgáltatott, de - igen is - KIVÁLASZTOTT NÉP!

* Rabbi, Rabbi... /Táltos sóhajt/. Én sokat forgattam a ti BIBLIÁTOKAT. /hosszú szünet/...Hogy is gondolhatod, Rabbi, hogy mindez igaz? Miféle igazságos "Jóisten" az, aki egyik gyermekét jobban szereti, mint a másikat? Aki egyik porontyának mindent odaad, a másikat megbünteti, aki megvesztegethető, kiengesztelhető: egyik kedves teremtménye által, a másik rovására... Rabbi, te ezt komolyan elhiszed? / Rabbi kezét tördelve láthatólag zavarba jön, de aztán cinikusan válaszol/.

- Szóval a mi Istenünket gyalázod?

* Mi az hogy "MI ISTENÜNK"? Szerinted Rabbi, még Isten is a TIÉTEK? Hát jó... Legyen! Te mondád... Játszunk el a gondolattal. Tegyük fel, hogy külön isteneink vannak, Allah, Ráma, Síva, vagy a "MAGYAROK JÓISTENE", s akárhány néven nevezett isteneink, mind más és más entitások - bár én ezt kétlem, ugyanis matematikailag csak EGY TEREMTŐ létezhet s nem több... Ha így van, akkor - Rabbi - ti valóban lehettek kiválasztottak, saját JEHOWÁTOKNAK, de ebben az esetben én teljes szívemmel ki kell hogy jelentsem: JAHWE nem a TEREMTŐ és nem isten! / Rabbi zavarba esik, homlokán izzadságcseppek jelennek meg/.

- Ne játssz az Istenünkkel, s nevét szádra ne vedd, mert pokolra jutsz, átok sújt, Táltos!

* Én nem félek a pokoltól és nem félek az átoktól sem, Rabbi, A pokol itt van jelen a Földön, már benne élünk - nyakig - ti magatok teremtitek, s az átok pedig visszaszáll arra, aki küldi, s csak azt fogja, aki elhiszi, miféle vallás az, amiben átkokat zúdítanak más hitek híveire?

- Tudtam, hogy megtámadsz majd, éreztem, hogy ellenségnek tekintesz - Táltos!

* Az a pokol, amelyben éltek, a sötétség egyenlő a nemtudással, aki magát különbnek hiszi, az téved, Rabbi, megöltétek 2000 éve a Fényt, a mi prófétánkat, vagy ha úgy tetszik, istenünket: Izzót... Mai napig is szátokra nevét nem veszitek. Átkozottnak tartjátok, a pokol mélyére soroljátok. / Táltos lejjebb veszi dorgáló hangnemét, Rabbi keresi a gondolatokat és válaszol/.

- Honnan veszed ezeket?

* Olvastam "szent könyvetek" részleteit... A Talmudról beszélek, Rabbi! Ebben a szent írásban Jézus Krisztust ti a pokol mélyire helyezitek, s ebben a szent könyvben, a nem zsidó "pokollakó gójok" ürüléke, hitetek szerint a legmélyebb bugyrokban tanyázó Jézusra folyik. Miféle vallás a tiétek, Rabbi, elgondolkoztál már ezen valaha? A mások Szent Prófétáit gyalázni? Szép dolog ez?

- Az a Talmud, nem az eredeti Talmud!

* Hol van az EREDETI TALMUD?

- Semmi közötök hozzá, nem a ti szemetek elé való az! /Rabbi szeme szikrákat szór/.

* Rabbi, szeretném látni akkor az "Eredeti Talmudot"! Amit már a zsidó óvodákban is tanítotok, szeretném látni a rabbiképzők tanagyagát, a katonai kiképzőbázisaitok oktatási anyagát! Olvasható, elérhető ez számomra valahol? Mert - ellentétben az összes egyéb vallás szent könyveivel, ez az Interneten sem érhető el!

- Tudomásom szerint a ti nyelveteken nem! De biztosítalak arról - Táltos, hogy nincsenek benne olyan szörnyűségek, melyeket állítasz.

* Azt se mondja az általad "eredetinek" nevezett Talmud, hogy egy zsidó egy nem zsidót bármikor megölhet, mert az állati szinten van? Vagy hogy jogotok van minket - gójokat - kifosztani, megbüntetni, rabszolgaként foglalkoztatni, hogy gyermekeink nem ütik meg az emberi szinteket és asszonyaink barmoknak tekinthetők? /Rabbi nagyot sóhajt és szünetel/.


* Rabbi, Rabbi, csak igazam van abban, hogy nézeteitek vetekednek a hitleri felsőbbrendűségi tanokkal... /Nagy csend mindkét részről/. S talán emiatt van problémája veletek a szomszédos arab népeknek... Nem gondolod, Rabbi? Egy több milliós népet tartotok 50 éve rabságban, saját szülőföldjükön, hitleritől sokkal keményebb koncentrációs táborokban... Vagy ez sem igaz? Ezektől az emberektől - Izrael megalapítása után - sorra vettétek el házaikat, földjeiket. Nem tartjátok őket sem veletek azonos rendű embereknek, fejlett katonai technikákat és népirtó, műszaki, vegyi rendszereket alkalmaztok ellenük, s rakétával lövitek őket a körbesáncolt övezetben... Ez sem igaz, Rabbi? Nem igaz a több száz, több ezer gyermekáldozat?
- És a te istened Táltos? Kik vagytok ti? Keresztények? Muszlimok? Ha nem, akkor miért véditek ezeket? Hol van a ti szent könyvetek? Mennyivel vagytok ti különbek nálunk? Milyen alapon kérdőjelezed te meg az én hitemet és Istenemet, népem Szent Földre való jogosultságát? Ezek a palesztinok ölik a diaszpóráink tagjait, bosszúságot okoznak, terrorista és legitim hadsereggel provokálnak bennünket. Jogos az önvédelem tehát! Izrael élt, él és élni fog. Szent hely! A zsidók földje! Ellenségeinket móresre tanítjuk, szemet szemért, fogat fogért!!!/ Rabbi szeme vérben áll/...

* Mi nem vagyunk különbek senkitől sem - Rabbi! /táltos csendesen és szeretettel szól/. Nem vagyunk különbek azoktól a kis palesztin gyermekektől sem, vallásunk nem egyezik, de őket TESTVÉRNEK GONDOLJUK, mint ahogy azokat a SZERETETET hirdető ellenálló zsidó vallásúakat is, akik ellenállnak a TI GONOSZ REZSIMETEKNEK! /rabbi felszisszen/. Nincsenek könyveink, a mi hitünk a szívünkbe van beleégetve. Egyesek közöttünk kereszténynek is nevezhetőek, de mások buddhisták, vannak közöttünk természeti, sámáni vallásúak, s több isten tisztelők is, talán a legfontosabb, hogy ISTENANYA TISZTELŐK VAGYUNK. Ez nem egységes rendszer, mint hogy tiétek sem az. /Rabbi felkapja a fejét és kérdően tekint/. Tudomásom van afelől, hogy egykoron ti - zsidó vallásúak - is tiszteltétek az Istenanyát: "ASARA" - néven. De elfelejtettétek Őt. És itt kezdődött a ti pokoljárásotok. Vártátok a MESSIÁST, de nem vettétek észre, amikor eljött. Hozzátok jött el, mert nálatok volt rá a legnagyobb szükség - Rabbi! Aztán megöltétek, s kétezer éve gyalázzátok Őt, de természetesen ezért közülünk senki sem haragszik rátok, járjátok az utatokat, s élitek a hiteteket, egy hosszú, fejlődési cikluson mennek azok a lelkek át, akik hozzátok születnek le. Természetesen, ti sem a TÚLVILÁGBAN, sem a KÖZTES LÉTBEN, sem a REINKARNÁCIÓBAN nem hisztek. Szerintem ez egyfajta "vallási belterjesség", s ha ti nem változtattok saját hiedelmeiteken, akkor nem fog azon senki sem helyettetek változtatni! A fejlődést senki sem kerülheti el, RABBI! /Rabbi hirtelen kikel magából/.

- Micsoda fasiszta nézetek! Látod, hogy mélységesen lenézel Táltos? Ezért nem akartam veled szóba se állni! Úgy is kimagyarázol mindent...

* Mindent? Rabbi... Nekünk nincsenek egyházaink. Minket magyar táltos-hitűeket senki sem támogat. Jobban üldöznek minket, mint gondolnád. Sem az állam, sem az egyházak, sem az emberi tömegek. Nincsen egyházi vagyon, nincsen "püspöki kar", nincs állami támogatás. Mit magyarázok ki? Én a VALÓSÁGRÓL beszélek neked, az igazságról, a tényekről! Te összemosol bennünket az általad kritika alá fogott muszlimokkal, a keresztényekkel, s az alternatív egyházakkal, vallásokkal. Te az ördögöt látod bennünk, Rabbi! Mindannyiunkban. A katolikusok is az ördögöt látják bennünk, a politikusok is... Ez az igazi üldöztetés. Rabbi! S mi mégsem tartunk egyikőtöket sem ellenségnek! Úgy látunk rátok, mint fejlődésben lévő gyermekekre, akik játszanak, s ha elveszik a játékaikat, akkor rombolnak... Így romboltok, ti zsidók is évezredek óta, s ezért valóban elmondható, hogy a TI Jehovátok, nem a MI ISTENÜNK! Ő egy alacsonyrendű Szellemi entitás, akit ti évezredek óta Istennek tekintetek. Hiába jött el a megváltó és a Próféták zöme, s hiába volt annyi, annyi segítség, az az igazság - Rabbi - hogy ti tulajdonképpen az ÖRDÖGÖT IMÁDJÁTOK! S vonatkozik ez azokra a vallásokra is, amelyeket a ti ÓSZÖVETSÉGETEKRE és JEHOVÁTOKRA alapoznak! /Rabbi kikel magából/.

- Hogy merészelsz ilyet mondani Isten Kiválasztottjaira, te átkozott táltos ??? /Táltos halkan nevet és megveregeti Rabbi vállát - békítően /.

* Látod, Rabbi, milyen hamar kihozható vagy békességedből? Mint az óvodás gyerek, akinek összerombolták a kockavárát... Mindjárt rám lősz nyomkövetős rakétával? /Táltos kacag, Rabbi puffog, nagy a csend, de aztán robbanás következik.../.
  Már pedig aki a az Istenatya egyszülött Fiát, a Megváltót, a Messiást a Pokol mélyére helyezi, akinek a "Legtisztább" helyeződik - vallása szent titkaként - a pokol legmélyére, az nem lehet más mint az ÖRDÖG - Rabbi... S aki ezt a vallást követi, az az Antikrisztust követi! /Rabbi azonnal felrobban, de Táltos folytatja halkan/. Aki azt gondolja, hogy egy állat kifolyatott vérével megválthatja bűneit Isten előtt, az a TÉVEDÉS ÁLDOZATA! S csak a TÉVEDÉS ISTENE engesztelhető ki emberi, vagy állati váráldozattal... Az áldozatot saját életeinkben, munkásságunkkal kell meghoznunk, szeretettel, másokat tisztelve, támogatva, segítve, A JÉZUSI ÚTON JÁRVA - Rabbi! Gyümölcséről ismerszik meg a FA, majd ha látható és tapasztalható lesz Izraelben is a BÉKE, az ELFOGADÁS, s a SZERETET, amikor majd nem fog árváknak és ártatlan anyáknak vére hullani, amikor a nukleáris fegyverek a föld alá lesznek ásva, akkor újra leülhetünk tárgyalni Istenről, vallásról, mindenről. SALOME NEKED RABBI!
- A mennykő csapjon beléd Táltos! Hazugságnak embere vagy, sziszegsz, mint egy kígyó, átkozott légy az utolsó véredig, Istenkáromló, pokolfajzat!!! / táltos halkan nevet, majd illedelmesen fejet biccent, s odébb áll. Rabbi még sokáig káromkodik, átkozódik, de már nem hallja senki/...

 

Megtörtént beszélgetés alapján...
Heffner Attila 2014


Eddig a levél, s a levélben a beszélgetés.

Egy körkérdés megjegyzésként maradt azért bennünk a végén, mielőtt még minket támadna meg valaki azzal, hogy zsidó vagy keresztény ellenesek lennénk:

Kár, hogy a keresztény nem táltos, vagy hogy a táltos nem keresztény, vagy hogy a rabbi sem nem táltos, sem nem keresztény, avagy hogy a táltos vagy keresztény nem rabbi? Ez kérdésként megjegyzés. Hiszen mi azt valljuk rég: "mindenkit meg kell hagyni a maga hitében". 
Azonban nem veszélyes-e, ha az egyik a másiknak maga felett hatalmat adva hagyja, hogy a másik gyakorolja is a hitét? Azaz mit is nem lehet hagyni sem szó, sem válasz nélkül mégsem, hiszen bármit is tenni mégse lehessen azért?! Számunkra ez maradt a felvetés. S ennek tisztázására talán mégsem "együgyű" ez a képzelt, vagy valós beszélgetés!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése