2014. november 27., csütörtök

Az MVSZ nagygyűlésre szólít a kettősállampolgársági népszavazás 10. évfordulóján

Újra együtt! - Felhívás

A Magyarok Világszövetsége a kettős állampolgárságról szóló népszavazás 10. évfordulója alkalmából Újra együtt! – Nagygyűlés egy erős nemzetért jelszóval nagygyűlést szervez a Kossuth térre 2014. december 5. péntek 16.30 órai kezdettel. 

Felhívjuk a 2004-es aláírásgyűjtés és kampány bármilyen szintű szervezőit és résztvevőit, hogy 14-es betűmérettel egy gépelt oldalon idézzék fel 10 évvel ezelőtti küzdelmeiket, reményeiket, csalódásukat, írják meg, hogyan értékelik ma a népszavazás eredményét, következményeit. 

Hasonlóképpen felhívjuk azokat a költőket, akiket december 5-e fájdalmas kicsengése versírásra ihletett, küldjék meg Szervező Bizottságunknak a népszavazás ihlette költeményüket, költeményeiket. 

Beküldési határidő: December 1. hétfő 12 óra, az mvsz@mvsz.hu címre.

A határidőre beküldött visszaemlékezéseket és költeményeket az MVSZ Sajtószolgálat közzéteszi, a nagygyűlés szervező bizottsága pedig a legjobb három írás és a legjobb három vers szerzőit felszólalóként, illetve versmondóként is meghívja a nagygyűlésre. 

A fenti nemzeti színű szívgyűrű Nagy András grafikusművész alkotása, a népszavazás hivatalos jelképe volt.
Ma a Magyarok Világszövetségének védett (©), ”harci” címere.

MVSZ Sajtószolgálat
8469/141125


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.”
(MVSZ Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése