2016. július 7., csütörtök

A tündérek a magyarok angyalai?

Ha kedd akkor Hétvezér est....

Bíró Lajos: Őseink angyalai a tündérek (könyvbemutató)

A 328. Hétvezér Est vendége Bíró Lajos író, magyarságkutató, akinek hozzáértő vezetésével érdekes utat tehetünk meg, járhatunk be a népmesék, mondák és szimbólumok, az ősmagyar szakralitás és jelképrendszer világában. A mostani előadás ívét egy könyvbemutató apropóján rajzolja fel az előadó. A könyvhöz - amelynek címe Őseink angyalai a tündérek - az éppen két hete az Országzászló téren előadást tartó Grandpierre Atilla ezt az ajánlást írta:  „Bíró Lajos átfogó műve jó bevezető mindenki számára, akinek a magyar ősmúlt, a magyar mitológia, a magyar nyelv felkeltette érdeklődését, és aranybánya lehet azoknak is, akik már beleásták magukat a magyarság titkaiba.”


Kivétel nélkül minden kultúrában megjelennek a tündérek, törpék, koboldok, sellők…. de vajon tényleg léteznek?  Kik is ők?  Számos nézet szerint ők és társaik nem csupán a mesevilág és a mitológia kitalált alakjai, hanem valóban létező, lények, akik az angyalok fizikai szinten is megtestesülő segítőiként irányítják és gyógyítják a Földet egy többségünk számára láthatatlan létsíkon. Azért nem észlelhetőek számunkra, mert más dimenzióban, az emberétől eltérő rezgésszinten élnek, így létük tudományos bizonyítása – eleddig még - korlátokba ütközött. Akadnak persze olyan emberek, akik előtt már megnyíltak bizonyos kapuk, így az ő beszámolóik alapján mi is megtudhatunk pár dolgot az ún. természet-szellemekről, melyek a Földet körbefonó négy elemhez kapcsolódnak. Bíró Lajos író, magyarságkutató ilyen ember, aki szerint ősvallásunk tündérei a tündöklő égi Tündérország titokzatos és jóságos követei, nem mások, mint a magyarok egykori angyalai. Mondáink szólnak a tündérek csodálatos aranykoráról, mely az emberi természet megromlása miatt tűnt el... A kutató-író bemutatja valaha-volt tündérvallásunk emlékeit, tündérhitünk párhuzamait és részletesen elemzi  a tündérmulatság beavatási misztériumát is.

A szerző maga ezekkel a szavakkal ajánlja művét az olvasók figyelmébe: „Könyvemet azoknak ajánlom, akik keresik még a világból kiveszőben levő csodát, látomást és extázist; azoknak, akik még hisznek az isteni Lélekben és az Ő titokzatos Országában.” Jöjjenek el, nézzék és hallgassák meg a tündérek megidézését ezen az estén, az Országzászló téren.

Az egyelőre még jelképes
Országzászló Emlékmű
Várunk szeretettel mindenkit, nemcsak azokat, akik hisznek a tündérmesékben, hanem akiket érdekel a valódi eredete és jelentése kultúrkincsünk eme szinte kifogyhatatlan meseszép forrásának.  


Az előadás ideje: 2016. július 12 ., kedd 19.00 óra  
Az előadás helye: Székesfehérvár, Országzászló tér
Rossz idő, vagy bármely előre látható akadály esetén a rendezvény
helye: MissTee Teabolt, Szfvár, Ady E. u. 32. I. em. (5 percre a tértől)
kezdete: 19.15 óra  (bevárva a térről érkezőket)

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése