2016. július 31., vasárnap

Nagyboldogasszony napján Székesfehérvárott kezdi meg munkáját a Magyarok IX. Világkongresszusa

Meghívó sajtótájékoztatóra: A Magyarok IX. Világkongresszusa

Augusztus 15-én kezdődik a Magyarok Világkongresszusa. Az 1929-ben alapított intézménynek ez a IX. ülése. A Nyitó-konferenciára Székesfehérváron, a Záró-konferenciára Budapesten kerül sor. A két plenáris ülés között tíz szakmai konferencia zajlik. Mára a Magyarok Világkongresszusa a magyar nemzet talán legjelentősebb szellemi műhelyévé vált.

A Magyarok IX. Világkongresszusának címe, Petőfi Sándor egyik versének címével azonos:

„Élet, vagy halál!”

A Világkongresszus várhatóan új távlatot nyit a magyar őstörténetben, kiegészíti a magyar nemzet meghatározását, jelentősen alakítja majd a magyar nemzet Trianon-politikáját, kiutat keres a magyarság és az emberiség számára a „halál civilizációjának” szorításából, és nagy lépést jelenthet egy új tudományos paradigma kialakulása irányában, lerakva egy új világkép alapjait.

A maga tíz szakmai konferenciájával mára a Magyarok Világkongresszusa nem csupán a legátfogóbb legitimitású magyar köztestület, hanem a magyar nemzet legjelentősebb szellemi műhelyévé is vált.
A küldöttek érkezésükkor átvehetik a Magyarok IX. Világkongresszusának 12 kötetét.

Bővebb információ a Magyarok Világszövetségének sajtótájékoztatóján, amelyre

2016. augusztus 3-án, 11 órakor kerül sor, az MVSZ Magyarok Házának Csontváry-termében.

A sajtótájékoztatón részt vesz Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, Zombory István, az MIXVK főszervezője, Dr. Boór Ferenc a nyitónap, valamint az MIXVK Fórumának főszervezője, Bottyán Zoltán, a Nemzetstratégiai konferencia társelnöke, Fuksz Sándor, a Petőfi-konferencia társelnöke, valamint Prof. Dr. Balogh Sándor (USA) Albert Einstein tér/mező kérdésének megoldója.
Szabó Ágnes
az MIXVK sajtófelelőse
(+36-20-261-9468)
MVSZ Sajtószolgálat
8939/160731
„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Továbbította a
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése