2016. augusztus 1., hétfő

Üzenet a Zarándokokhoz Nagyboldogasszony napja előtt bő két héttel

Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Békesség Istentől!
Erős vár a mi Istenünk!
Áldassék a Jóisten!
Tisztelt Zarándokok!
Hazánk messzi tájairól hozzánk csatlakozók! 
Minket Támogatók! Magyar Honfitársaink! Testvéreink! Fehérvári Polgárok! 
Tisztelt Közszereplők, Sajtószerkesztők, Közszolgáltatók!

Már alig két hét van vissza Fehérvár 3. Nagyboldogasszony Napi Kegyeleti Zarándoklatáig, Szent István felajánlásának 978. évfordulójáig, hogy emlékezzünk arra, ami még egészséges és igazságos volt. A Törvénylátó napok Székesfehérvárott - a Magyarok IX. Világkongresszusa Nyitókonferenciája és zarándoklat Nagyboldogasszony napján című honlap bejegyzésünk éppen erről szólt.

Egy-egy szál fehér virágot, ha tehetik, hozzanak magukkal, erre kérünk minden csatlakozót. Mi is készülünk, de nem több száz virággal, azonban emléktárgyat és kitűzőt elegendő számban tudunk biztosítani, amit a helyszínen vehetnek át jelképes adomány összegért a zarándokok. Minden törekvésünk, hogy függetlenül a létszámtól és attól, hogy ez csupán - ha a régmúlt hagyományát felelevenítve is és különösen az e napon elhunyt Szent István királyra emlékezve is - a harmadik alakalom, hogy zarándoklattal tiszteljük Fehérvár hajdani koronázó templomában koronázott és eltemetett királyi méltóságaink, legyen e napon, Nagyboldogasszony napján e hely, a Nemzeti Sírkert és Emlékhely Fehérvár Csíksomlyója, amint testvérvárosunknak, Csíkszeredának ott Pünkösdkor, éppen úgy itt pedig Nagyboldogasszony ünnepnapján, augusztus idusán, amint régen volt!

14:00 óráig gyülekeznek a zarándoklaton résztvevők  4 helyszínen, hogy éppen 14:00 órakor hangozzék fel Fehérvár mind a négy sarkából az "Isten áldja meg a magyart" kezdetű felvidéki, palóc imádságos ének Felvidékért és Kárpátaljáért is. 
 
Az Aranybulla emlékműnél 14:00 órakor nyitja meg a zarándoklatot a Magyarok Világszövetsége Fejér megyei elnöke, Dr. Boór Ferenc, s indulnak a leghosszabb, Szent István zarándoklat résztvevői Vesztergám Miklós tárogatójátéka kíséretében, az Alba Regia Civitas Rend, a Fejér Szövetség és a Magyarok Világszövetsége lobogóit, s az Abai Marczipán Lovasfarm fogatán elhelyezett országló jelképeket, a hármashalom fölé nyúló kettős keresztet követve.

Chemez Farkas Lovas Betyár Közössége és - reméljük, ez évben a Szittya Sárvízi Lovas Egyesület lovasaival kiegészülve - Fehérvár dél-keleti kapujából, a ráchegyi körforgalomból indítják a Hunyadi zarándoklatot 14 óra 30 perckor, s hozzák magukkal a "Hunyadi zarándoklat gyűrűjét" is.

A Rákóczi Szövetség, a Szent György Lovagrend és a Vitézi Rend "Mária korona" jelképével a Bory térről indítja meg a Mária zarándoklatot legkésőbb 14:45-kor és a Mária-völgyön keresztül csatlakoznak az Aranybullától induló Szent István zarándoklathoz, hogy a Pozsonyi úton haladva, a Ráchegyről érkező lovasokkal kiegészülve folytassák útjukat a Berényi úton. 

A Szent László zarándoklat ifj. Tompó László szavaival és "Szent László kardjának" jelképével 15:00 órakor indul a HVIM és a Gárda Szövetség jóvoltából Fehérvár észak-nyugati kapujától, a farkasvermi körforgalomtól, hogy a négy zarándoklat egyesülése után közösen szenteljük meg az új kenyeret és köszöntsük az új bort a Felsővárosi Általános Iskola Fejér kemencéjénél pontban 16:00 órakor.

16:30-kor folytatjuk a - már Aranybulla zarándoklatban egyesült - menetet a Magyarok IX. Világkongresszusa Nyitókonferenciájának helyszínére, a Hotel Magyar Király Szálló előtti térre, hogy Bálint Natália segítségével a kongresszusi küldöttekkel együtt énekeljük el a Szózatot, s folytassuk Székesfehérvár történelmi Fő utcáján Fehérvár országalmájáig, majd a Koronázó térig a zarándoklatot (erről is szól - többek mellett - a Magyarok IX. Világkongresszusának sajtótájékoztatója).

A Nemzeti Sírkert és Emlékhely bejáratánál 17:00 órakor építjük egybe Szent István hármas halmát, Mária koronáját, Hunyadi gyűrűjét és Szent László kardját a Zarándokok Országalmájává, s énekeljük el közösen a kegyeleti szertartás nyitányaként a magyar és a székely imádságot.

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnöke szól a zarándokokhoz, majd a Fehérvárott eltemetett királyi méltóságokért hangzik el az imádság Keresztes Imre és Boór Ferenc jóvoltából. A Boldogasszony Anyánk kezdetű régi nemzeti imádságunk elhangzása után Bálint Natália előadásában Kodály Zoltán Esti Dalával zárjuk a kegyeleti szertartást és a Harmadik Fehérvári Nagyboldogasszony Napi Kegyeleti Zarándoklatot.
18:00 órától 19:00-ig tehetik tiszteletüket a résztvevők Szent István szarkofágjánál és gyújthatják meg mécseseiket a Mátyás kápolna oromfalánál kialakított kegyeleti helyen illetve vehetnek részt a Szent István Bazilikában celebrált egyházi misén a látogatók.

Minden zarándokot és résztvevőt este vendégségbe várunk a Bory térre, a Bory várba és azzal szemben a Rákóczi Szövetség megyei elnöke, Végh Alajos portáján és jóvoltából egy estebédre és frissítőre este 20:00 órától 22:00 óráig.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-pdcsY7xWQ&feature=youtu.be
A képre kattintva 2015. évi beharangozó (MTV1)
Szent István törvénynapján, az ország Nagyboldogasszony oltalmába ajánlásának évfordulóján tegyük meg együtt minél többen azt a 8301 lépést az Aranybulla emlékműtől, avagy 6541 lólépést a ráchegyi körforgalomtól, vagy 5555 lépést a Bory tértől, vagy 4701 lépést a farkasvermi körforgalomtól, de legalább az Aranybullára emlékezve azt a 2221 lépést a Felsővárosi Általános Iskola udvarán felállított Fejér kemencétől a Nemzeti Sírkert és Emlékhelyig közösen emlékezve 1038-ra, 1083-ra, 1074-re és 1456-ra és az Apostoli Magyar Királyságra, míg a Föld tart!

Isten áldja meg a magyart!
A képre kattintva 2015. évi beharangozó (Lánchíd Rádió)
Szeretettel várunk minden csatlakozót és Nagyboldogasszony napján Fehérvárra látogatót!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése