2016. augusztus 30., kedd

Első felhívás minden jóérzésű magyar emberhez!

Itt az idő!
Most kell megszervezni a felmentésig véget nem érő kiállást Budaházy György mellett!

SZABADSÁGOT, FELMENTÉST BUDAHÁZY GYÖRGYNEK
és megérdemelt
ÍTÉLETET ÉS BÜNTETÉST A SZEMKILÖVŐKNEK!

Tegye, akinek ez a dolga! Lett légyen köztársasági elnök, vagy más közszolga!

Tizenhárom év fegyházat kapott Budaházy

MTI, 2016. augusztus 30., kedd 09:29, frissítve: kedd 11:12

A vádlottak hallgatják az ítélethirdetést (Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet)

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék. A férfit a bíróság a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségéből is kizárta.
Budaházy György egyik társa tizenkét év fegyházbüntetést kapott terrorcselekmény, lopás, lőfegyverrel visszaélés miatt, négyen tíz évet, egy további pedig kilenc évet kapott. Ketten kaptak két év körüli felfüggesztett szabadságvesztést, a többiek pedig öt-hét év körüli letöltendő szabadságvesztést.
Schiffer András reagált:
„Budaházy tizenhárom év. Mennyi jár a szemkilövetésekért?” – tette fel a kérdést Facebook-oldalán az LMP volt társelnöke.
Az ítélet kihirdetésére teljesen megtelt a Fővárosi Törvényszék díszterme, a hallgatóság az ítélethirdetés során többször felmorajlott, Budaházy megérkezésekor pedig tapsolt, és az elsőrendű vádlott nevét skandálta.
A vád szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.
A Budaházy-per hátteréről ide kattintva tudhat meg többet.
A vádlottak az ügyészség szerint Molotov-koktélos támadást intéztek MSZP- és SZDSZ-pártirodák, képviselők, vezető politikusok otthona ellen, ezeknél a cselekményeknél sérült nem volt. A vádpontok között azonban szerepel Csintalan Sándor Hír TV-s műsorvezető, korábbi vezető szocialista politikus brutális bántalmazása és egy szórakozóhely, egy jegyiroda és melegbárok elleni támadás is.
A vádlottak többsége tagadta bűnösségét, de volt olyan is, aki magára és másokra terhelő vallomást tett. Az ügyész vádbeszédében húsz évet megközelítő büntetést indítványozott az első- és a másodrendű vádlottnak, és tíz-tizenöt év körülit még tucatnyi társuknak. A védelem felmentést kért.

Budaházy Györgyöt 2009-ben fogták el, több mint két évet töltött előzetes letartóztatásban, a büntetőper 2011-ben kezdődött.

Továbbította a
Fejér Szövetség Sajtószolgálat
Korábbi vonatkozó híreink:
2016. május 8., vasárnap Mozgósítás: Szabadságot Budaházy Györgynek! 
2013. október 16., szerda Budaházy Gyuri már nem vádlott 
2012. január 23., hétfő MVSZ: Budaházy György tagkérelme
2011. október 4., kedd Így történt ... 
2011. szeptember 30., péntek Szabadságot (vagy ítéletet) Budaházynak! 

1 megjegyzés:

  1. "A vád szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban" Az őshonos lakosság félelmei nem számítanak? Az "ó-migránsok" ennek a "Magyarnak hazudott", "ó-migránsokból verbuvált kormánynak" nem számít? Értem én is, "pusztulj Magyar" kell a hazád, másoknak! Meddig próbálnak bennünket politikailag és idegenek által ránk erőltetett törvényekkel kínozni, megsemmisíteni?

    VálaszTörlés