2016. augusztus 25., csütörtök

Útépítés a kulcs (?) az igaz magyar őstörténet feltárásához

Építsünk csak utakat, s a lábunk alól tárul fel a földbe rejtett magyar őstörténet!

http://fejerszovetseg.blogspot.hu/search?q=catalaunumi
A képre kattintva a berettyóújfalui feltárásról szóló
korábbi írás is újra olvasható
Alig egy éve, hogy egy berettyóújfalui feltárás eredményein megindulva fejtettem ki véleményem arról, hogy nagyon is elgondolkodtató, ha már nem csak sejtjük, hanem tudjuk, hogy a szarmatákra temetkeztek a gepidák, a gepidákra az avarok, s az avarokra a magyarok. Elgondolkodtató, hogy ezek nem nép-, hanem csupán csak névváltozatok.

Most kedvenc őstörténeti portálom irányította figyelmemet megint az alábbi hírre, amiből ugyancsak levontam régi-új következtetésemet:

"Nem jöttünk mi sehonnan sem, nem foglaltunk tehát hont sem."

Ritka avar kori leletet találtak Hajdú-Bihar megyében

Ritka és különlegesen értékes leletre, egy avar korban élt 10-12 éves kislány koponyájára bukkantak a múlt héten a debreceni Déri Múzeum régészei az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti nyomvonalának megelőző feltárásán - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a múzeum igazgatója.

Angi János elmondta, augusztus elejétől 13 régész vezetésével 13 csapat végzi az építkezést megelőző régészeti feltáró munkát, ők bukkantak rá múlt pénteken egy 7. században élt kislány koponyájára, akit homlokán aranypánttal temették el.

Egy 7. században élt kislány arany ékszerére bukkantak a régészek
A most feltárt aranytárgy Hajdú-Bihar megyében egyedülálló, de az egész Kárpát-medencében is különleges, mivelhogy ehhez hasonló lelet csupán öt lelőhelyről került elő korábban.
Dani János, a Déri Múzeum régészeti igazgatóhelyettese elmondta, a koponyán hétfőn a debreceni Kenézy Kórházban 3D-s röntgenvizsgálatot végeztek. A szakemberek a fogazat alapján állapították meg, hogy egy 10-12 éves gyermeké lehetett.
A restaurálást követően a közönség számára hamarosan látható lesz a páratlan aranypárta – fűzte hozzá a régész.

forrás: MTI

Valójában - amint kedvenc őstörténeti honlapomon helyesebb cím alatt olvasható - Páratlan párta a pártás pártusok utódaitól 

Értjük a különbséget, ha ráismerünk arra, ami nyilvánvaló?! S, mire Berettyóújfaluból Debrecenbe érnek, talán eljutnak régészeink is addig, hogy bárdolatlanul mondják majd, hogy a pártás pártusok utódai temetkeztek, mint szarmaták és jászok oda, ahova a gepidák, az avarok és a magyarok temetkeztek pártástól, bőrpáncélostól és íjastól, pajzsostól, lovastól és tarsolyostól.

Ferenc (az öreghegyi)

1 megjegyzés:

  1. Hiába építjük útjainkat ! Ellopják a leleteket !!Még szerencse,hogy képeket készítettem róluk. Sehol nem láttam kiállítva őket!!!!!

    VálaszTörlés