2016. július 2., szombat

Ép testben ép lélek

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Dr. Kovács Csaba: "Nem az oxigén, hanem a HIDROGÉN az élet üzemanyaga!"  (Szent-Györgyi Albert)

Dr. Kovács Csaba
Folytatódik a Hétvezér Estek Egészségmegőrző-előadás sorozata. Két hete Dr. Molnár Albina volt a vendégünk, a soron következő kedd esten pedig Dr. Kovács Csaba főorvos lesz az előadó.  A főorvos úr nem először lesz vendégünk, sőt ha a Botond-napi vásárok jurta-sátorbeli előadásait is ide számoljuk, akkor visszatérő, rendszeres előadóként köszönthetjük. A székesfehérvári születésű, városunkban élő és praktizáló orvos, a „hagyományos” orvoslásban eltöltött több mint húsz év után hobbiként kezdett el foglalkozni az ún. alternatív orvoslással. Kovács főorvos nem az típusú orvos, aki a papírokat nézi, és rá sem néz a betegre.
Őt elsősorban az ember érdekli. Napjainkban mint természetgyógyász-főorvos praktizál Székesfehérváron.   Vallja, hogy a test a lélek járműve, amit ha nem tartunk karban, akkor jönnek a betegségek. Kimondja, azt, amit ma még a hivatalos orvoslás csak hallgatólagosan ismer el, az orvos nem gyógyít, legfeljebb hozzá segítheti a beteget azokhoz a folyamatokhoz, amely a szervezet öngyógyításához szükséges. A teljes gyógyuláshoz. csak maga a regeneráció nem elég, ahhoz belső és külső változásokra van szükség. Vallja, hogy orvos és doktor az két különböző dolog. Az orvos csak az ember bőrének a határáig foglalkozik az emberrel, a doktor a lélekkel is foglalkozik.  
Szent-Györgyi Albert
Szent-Györgyi Albertet tanítójának tekinti. Legtöbben Szent-Györgyi Albertet úgy ismerik csak mint a  C-vitamin csodálatos hatásainak felfedezője, aki ezért kapott Nobel-díjat 1937-ben „…a biológiai égésfolyamatok, különösképpen a C-vitamin és a fumársavkatalízis szerepének terén tett felfedezéseiért”. Kevesen tudják azt, hogy 1973-ban a Magyarok Világszövetsége tiszteletbeli tagjává is avatták őt.   Azt azonban még kevesebben tudják, hogy munkássága nem csak a C-vitamin csodálatos élettani hatásainak felfedezésén és alkalmazásában merül ki. Szent-Györgyi Albert sok számos meghatározó alapkutatásai mellett, például a flavonoidok a P-vitamin szerepét is leírta Ezeket a vegyületcsoportotokat is Nobel-díjas tudósunk, Szent-Györgyi Albert fedezte fel 1930-ban. Páratlan hagyatékának egyik meghatározó része, amely szerint nem az oxigén, hanem a HIDROGÉN az élet üzemanyaga! Ezt le is írja Szent-Györgyi Albert "Az élő állapot című" 1937-ben megjelent válogatott írásaiban, "A biológiái oxidáció alapjai" című fejezetében. Szent-Györgyi Albert nyomán japán tudósok fedezték fel, hogy a molekuláris hidrogén a leghatékonyabb antioxidáns, mert képes átjutni az összes biológiai membránon, minden szövetbe és sejtbe, beleértve az agyi szöveteket, ahová a vér-agy gáton jut át. Ezt a gátat más antioxidánsok nem tudják leküzdeni. Szelektív antioxidánsként működik, amely csak a veszélyes szabad gyököket semlegesíti, miközben ő maga nem válik szabad gyökké (mint egyéb antioxidánsok). Mérésekkel, kísérletekkel igazolható, hogy a molekuláris hidrogén helyreállítja a vörösvértestek egészséges membránfeszültségét, szétválasztja az összetapadt vörösvérsejteket. Itt van a kezünkben egy tudományos csoda, a molekuláris hidrogén tabletta, ami pozitív változások lavináját indítja be. Aktív hidrogént szabadít fel a szervezetünkben, megszünteti a gyulladásos folyamatokat, szétválasztja a vörösvértesteket, így több oxigénhez, több tápanyaghoz jutnak a sejtek. Lúgosít, azaz segít a szervezetnek visszaállítani a pH egyensúlyt. Növeli a sejtek hidratáltságát, visszaállítja a kötőszöveti rostok épségét, jelentősen lassítva ezzel az öregedési folyamatokat is. Rendkívüli módon érvényesül a szelektív antioxidáns hatása is. Mára már tarthatatlanná vált az a zsákutca, ami napjaink orvoslását jelenti az egy betegség, egy gyógyszer. Dr. Kovács Csaba főorvos azon dolgozik fáradhatatlanul, hogy a magyarság ne a világ legbetegebb nemzete legyen.  Ha nem önpusztító módon bánnánk egészségünkkel, akkor ebben a Kárpát-medencében, - amelyben a világ legjobb, legegészségesebb zöldségei, gyümölcsei teremnek, - az itt élő emberek, a világ legegészségesebb nemzetét alkothatnák.
Aki eljön erre az előadásra, biztosan nem fogja megbánni, mert olyan tudást szerezhet, amellyel többet tud tenni egészsége helyreállításáért és megőrzéséért. Mindenkit szeretettel várunk az Országzászló-térre.

Az előadás ideje: 2016. július 05. kedd 19.00 óra   
Az egyelőre még jelképes
Országzászló Emlékmű
Az előadás helye: Székesfehérvár, Országzászló tér 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése