2016. október 2., vasárnap

Egy régi-új módszer az egész-ség megtartására, helyreállítására

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Ujcz Attila: Hogyan gyógyulnak rákos betegek is a Hippokratész Egészség Intézetben, Floridában?

Az előadás ideje: 2016. október 04. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: MissTee Teabolt, Szfvár, Ady E. u. 32. I. em.


Első alkalommal lesz vendégünk és előadónk Ujcz Atilla, aki a 339. Hétvezér Esten, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy olyan témakörről fogja elmondani saját tapasztalatait amely, minden embert érint. Bennünket, magyarokat pedig sajnálatos módon súlyosan, nagyon sok esetben kifejezetten a legsúlyosabban. Ez pedig az egészség-betegség kérdése. Sok más, szintén létfontosságú kérdéskörön túl – ilyenek például a szellemi-, lelki-, morális-, és mentális egészség kérdése, - első fokon talán mégis a testi egészségünk az, amelyik legjobban meghatározza, befolyásolja életünket, napjainkat, rövid- és hosszútávú terveinket. Sajnos ebből a szempontból vizsgálva a magyar nemzetet, az egyik, vagy talán a legbetegebb nemzet vagyunk a világban. Vajon miért, mi ennek az önpusztító, önsorsrontó állapotnak az oka és hogyan tudunk ezen változtatni?


Sokan gazdasági kérdésként fogják fel ezt a helyzetet, és ebben látják a megoldást. Pedig, hogy ez mennyire téves megközelítése eme létfontosságú, meghatározó kérdésnek, álljon itt néhány könnyen belátható példa. A gazdaságilag nálunk sokkal fejlettebb országokban rohamosan nő az olyan korábban nem, vagy alig ismert betegségek száma, amelyeket ma már civilizációs vagy jóléti népbetegségeknek neveznek. Ilyenek az elhízás, a cukorbetegség, a rák minden fajtája, az időskori idegrendszeri betegségek rohamos növekedése, mint például a magyar névvel nem is ismert demencia, Alzheimer-, vagy a Parkinson-kór. A fiatal generációt érintően a kóros hiper-aktivitás, és a különböző típusú pszichiátriai betegségek, például a depresszió, az autizmus, a diszlexia, stb. Ugyanakkor a nálunk sokkal rosszabb gazdasági körülmények között élő, sokszor szinte primitív körülmények között nélkülöző népek egészségmutatói sokkal jobbak. 
Egészség vagy betegség? Mindenki számára fontos és előbb vagy utóbb, találkozunk ezzel a meghatározó kérdéskörrel. Lépten-nyomon tudunk olyan emberekről, - rosszabb esetben, a saját családunkban is, - akik naponta tucatnyi gyógyszeren élnek. Ugyanakkor olyanokkal is gyakran futhatunk össze, akik elutasítva a nyugati orvoslás módszereit, csakis a keleti orvoslás csodaszereiben és módszereiben hisznek. Hol van az igazság? Melyik az egyedül „üdvözítő” gyógymód? Az igazság valahol ott lehet, hogy egyiket sem szabad kikiáltani egyetlen és biztos, üdvözítő megoldásnak. Míg a nyugati orvoslás óriási eredményeket mondhat magáénak egyes speciális szakterületeken, ott is elsősorban az operációs beavatkozások területén, addig a keleti orvoslás mindig is az egész embert vizsgálta és gyógyította, gyógyítja. A szellemi, testi, és a lelki bajokat összehangoltan, harmóniában. Bajban lennének a nyugati orvosok, ha úgy kapnának fizetést, mint a hajdani kínai császárok orvosai, hogy csak akkor járt számukra javadalmazás, ha a páciensük egészséges volt. Arról már nem is beszélve, hogy egyes feljegyzések szerint, ha nem tudták életben tartani különös kegyben tartott páciensüket és az meghalt, akkor nekik is követni kellett őt a halálba. Szerencsére azonban ma már nincsenek ilyen szélsőségek, de van helyette másik, újkori szélsőség. Az orvos-beteg kapcsolat szinte már a futószalagon történő összeszereléshez hasonlítható, a beteg csak egy kódszám, vagy vonalkód, amellyel az éppen aktuális „munkaállomáson” a protokoll által előírt "műveleteket" kell elvégezni.  
Hol kell, és hol lehet megtalálni a helyes válaszokat arra, hogy egészségesek, vagy legalább is egészségesebbek legyünk?  
Újcz Attila nem kisebb, mint ilyen nagyságrendű kérdésekre szeretné megtalálni a helyes válaszokat. Huzamosabb ideje él és dolgozik az USA-ban - és most végzi tanulmányait a Hippocrates Health Institute-n .
Úgy gondolja, hogy rátalált egy olyan módszerre, amelyik nagyon sok esetben nyújthat megoldást. Súlyos betegek tízezrei gyógyultak meg az Hippokratész nevét viselő gyógyító és oktató intézet 6 évtizedes működése alatt. Hallgatóságával szeretné megosztani eddigi tanulmányait és tapasztalatait erről a módszerről. Előadásában bemutatja az Intézet programjait, és azt is, hogy kik mennek oda. 
A teljesség igény nélkül álljon itt néhány kérdés, amelyekre Attila választ ad az előadásában:  miért vagyunk elhízva? Miért eszünk sokat? Mégis éhezik a test? Mi hiányzik a sült és főtt ételekből? Miért nem iszunk eleget? Mennyit is kell inni és mit? 
Kulcsszavakban megismertet bennünket a Hippocrates Intézet 3 hetes élet megváltoztató programjával és az általuk javasolt, a gyógyuláshoz vezető úttal. Mit találunk a Hippocrates asztalán? Élő növényi ételek, teljes vegán táplálkozás, csíra ételek, frissen préselt búzafűlé és zöld levek gyógyító hatásai. Algák tengeri hínárok szerepe a gyógyulásban. A bélflóra egészségesen tartása. Az egészséges étkezések ideje. A megfelelő étel-társítás fontossága. Böjtnap és a kókusz-víz hatása. A tiszta víz fontossága. Vízszűrők. Egyéb italok problémái! Hogyan készítsünk mag-tejeket házilag? (pl. mandulatej) Miért csökken az élethez szükséges enzim készletünk? Mit tehetünk? A nyirok rendszer szerepe, hogyan segítsük? Mozgás, jóga (kundalini is) masszás, mini trambulin. Az infra-szauna gyors és jótékony hatása. Oxigén és ózon terápiák. Ásványi-anyagok, az almaecet, szódabikarbóna, keserűsó fürdők jótékony hatásai. A több évezredes beöntés és mai modern colon hidroterápia hatása és fontossága. Epetisztító kúra. (4 nap) A táplálék kiegészítőkről is hallhatunk. Mit érdemes használni, mit kerüljünk? D vitamin fontossága a téli időkre.  Mit kell tudni ezüst kolloidról? Bio-ételek, és a bio-termesztés fontossága. A megfelelő ruházat, kozmetika a Hippocrates - szerint! Természetesen a könyvajánló sem maradhat ki az előadás végén. 
Mindenkit szeretettel várunk, akinek sikerült felkeltenünk az érdeklődését az előadás témája iránt.

Az előadás ideje: 2016. október 04. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: MissTee Teabolt, Szfvár, Ady E. u. 32. I. em.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése