2016. október 23., vasárnap

Koszorúzás a szemnyitogatás 60. és a szemkilövetés 10. évfordulóján

Ezt nem lehet elfelejteni. Ezt egy egész világ őrzi

https://www.youtube.com/watch?v=9dLDvwCaGYI
A képre kattintva Márai Sándor verse Sinkovics Imre előadásában hallható


Ezt pedig nem szabad elfelejtenünk. Ezt mindaddig őrizzük, amíg az elkövetőket és felbujtóikat, azokat, akik miután "elkúrtak" valamit, "de nagyon", durvultak, mint az állatok, őrizetbe nem veszik.
https://www.youtube.com/watch?v=7hROyOLvM0k
E képre kattintva a 2006 szeptember 17 és október 23 közötti hazai események összefoglalója is megtekinthető

A koszorú kép 2014-ben, a 25. évfordulón,*
az első 56-os székesfehérvári megemlékezés helyszínén
A Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete és a Fejér Szövetség ma,
2016. október 23-án 16 órakor
hagyományaihoz híven a Hotel Magyar Király Szálló falán elhelyezett 56-os emléktáblánál, ahol néhai Rácz Sándor, a Magyarok Világszövetsége tiszteletbeli elnöke, az utolsó 56-os nagy magyar emlékezett meg 33 év után először az 56-os forradalomról szabadon, koszorúzással emlékezik meg az állami köntösbe bujtatott terror áldozatairól, az 1956 és 2006 október 23.-i események 60. és 10. évfordulóján és gyújt mécsest a Rácz Sándor képével díszített koszorújánál. Nem felejtünk. Nem felejtjük sem a Pesti Srácot, sem a 2006-os gyalázkodót.

*Megjegyzés: a képen a feliratban Rácz Sándor "örökös" tiszteletbeli elnöki címe még csupán a Fejér Szövetség tiszteletét ükrözi. Az MVSZ-nek jelenleg három örökös tiszteletbeli elnöke van: gróf Teleki Pál miniszterelnök, mint az MVSZ egyik alapítója, báró Perényi Zsigmond koronaőr, az MVSZ első elnöke és gróf Wass Albert író, aki az Erdélyi Világszövetségé élén már akkor is kiemelkedő nemzeti jogvédő harcos volt. Az örökös tiszteletbeli elnökök megválasztása a Magyarok Világkongresszusának feladata. A Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete és a Fejér Szövetség közös akarattal a soron következő Világkongresszusra, a Magyarok X. Világkongresszusa elé Rácz Sándor személyét a Magyarok Világszövetsége örökös tiszteletbeli elnöki címre (posztumusz) kívánja előterjeszteni.
 
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése