2016. december 25., vasárnap

2016, nem jogerős elítéltek Karácsonya

Budaházy Györgyre és társaira gondolok Karácsonykor. Tehetetlenül.

Budaházy: "Ma december 20.-a van, a héten Karácsony, és én itt ülök a Venyige utcai bv-intézetbeli zárkában"

Ma december 20.-a van, a héten Karácsony, és én itt ülök a Venyige utcai bv-intézetbeli zárkában a rozoga 40x60 cm-es kis fa asztalnál (amire az egyik tiszt azt mondta, hogy örüljünk, hogy a mi zárkánkban ilyen van legalább) és bámulom a rácsos ablakon át a deres tájat.
Gyurcsány Ferenc
Ja, ő nem, hisz ő a csiri-biri villájában pöffeszkedve várja a Karácsonyt, miközben 2010 óta is nyugodtan osztja az észt a parlamentben.
Akkor Gergényi Péter
Ja, ő sem, hisz neki jól menő biztonsági cége van vagy mi, és dúskál a jóban meg a megértő bírói szimpátiában.
Hát akkor: Demszky Gábor
Ja, ő meg itt sincs Magyarországon. Elhúzott németbe és békében élvezi a weimari köztársaság végnapjait.
És Hagyóék sem, és a sukorósok sem, és a MAL Zrt-sek sem, és a tábornok peresek sem, és Hunvald György sem, és a szemkilövők sem. Feladom, nem jut eszembe senki, akivel kapcsolatban be lett ígérve az „elszámoltatás” és szerepelhetne itt aláíróként, úgyhogy bevallom, hogy én, Budaházy György nézek ki az ablakon. Ennyi! Azt hiszem ezzel mindent elmondtam, a többit hozzá lehet képzelni.

November vége óta be van egyébként adva egy szabadlábra-helyezési indítványom, amit a Fővárosi Törvényszék és az Ítélőtábla egymás közt tologat, vagyis még az sem derült ki, hogy ki fogja elbírálni. Egyébként az interjú- kérelmeket mind a törvényszék bírálta el, vagyis az üggyel kapcsolatban még ő az illetékes első fokon, tehát a jogi következetesség azt diktálja, hogy neki kéne ezt is elbírálni, ennek ellenére felküldte a táblára. Ott meg nem tudjuk mi történt eddig, ezt is visszaküldték-e, mint az interjúkérelmeket vagy nem. Karácsonyig el is bírálódhatna, akár pozitívan is…

Akárhogy is lesz, minden esetre boldog Karácsonyt kívánok minden sorstársamnak, bajtársamnak, segítőmnek és támogatóinknak, hazafiaknak és honleányoknak, és minden jó érzésű magyar embernek!
Budaházy György
hazafi
a köztársaság üldözöttje
(nem jogerős) politikai elítélt 

Levélzárta után érkezett a hír, hogy a Fővárosi Ítélőtábla karácsonyi ajándékképpen elutasította Budaházy György szabadlábra helyezési kérelmét, mondván, hogy börtönben tartása „közérdek”, mert az elsőfokú ítélet alapján „magas fokon veszélyes a társadalomra”. Ez a hozzáállás önmagáért beszél, ettől a bíróságtól semmi jó nem várható!

És hogy még „gazdagabb” legyen a karácsonya, az ügyészség megfellebbezte a hivatalos személy elleni erőszak ügyben november 7-én immár másodszorra meghozott felmentő ítéletét is, hogy folytatódjon csak a kanosszajárása abban az ügyben is. 

forrás: http://www.budahazy.org/2016/12/budahazy-ma-december-20-van-aheten.html

Budaházy Görgyre és társaira gondolok Karácsonykor. Tehetetlenül. Mérhetetlen szeretettel és együttérzéssel. Nem egyedül! NEM EGYEDÜL? Tudom, nem, ..., nem egyedül.

Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése