2017. január 22., vasárnap

Autóbusz-tragédia - A Magyarok Világszövetsége részvétnyilatkozata

A Magyarok Világszövetsége mélységes fájdalommal értesült a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait egy franciaországi sítáborból hazafelé jövet 2017. január 21-én az olaszországi Verona közelében ért, tragédiába torkolló autóbusz-balesetről, amelynek során tizenhatan vesztették életüket. Osztozunk a fiatal életeket elvesztő Családok fájdalmában, és székházunkra kitűztük a gyászlobogót.

Külön említjük és biztosítjuk együttérzésünkről, a gimnázium hős testnevelő tanárát Vigh Györgyöt, aki számos fiatalt segített ki a lángoló autóbuszból, de két gyermekét, Balázst és Laurát nem tudta megmenteni. Együtt gyászolunk a szörnyűséget átélt szülőkkel, Vígh Györggyel és feleségével Erikával.

Felhívással fordulunk tagszervezeteinkhez és országos tanácsainkhoz, hogy a Magyarország kormánya által elrendelt nemzeti gyásznapon, 2017. január 23-án tűzzék ki a gyászlobogót.

A Magyarok Világszövetsége

MVSZ Sajtószolgálat
9096/170122


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése