2017. november 26., vasárnap

Pálfi Görgy Tudománytörténeti Vándorkiállítás Nógrád megyében is

„Minden ország akkora, amennyivel hozzájárul az emberiség fejlődéséhez,
függetlenül attól, hogy a térképen mekkora terület jelöli helyét a világban.”
(Szentgyörgyi Albert)

Tisztelt Pedagógusok és Közművelődési Szervezők!
Tisztelt  Pásztói Közéleti Szereplők és Polgárok!
Tisztelt Szerkesztőségek!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Fejér megyei tárlatszervezési tapasztalatokra alapozva a Pásztói Szabadidő SE és a Patrióták - a Magyar Összetartozás Fogadalmi Emlékhelye Alapítói Baráti Kör - szervezésében Nógrád megyében is útjára indul a Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítás.

Ezúton hívjuk meg Önöket  
2017. november 30-án (csütörtökön) 16:00 órára a
Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítás 
(3060  Pásztó, Nagymező út 3, II. emeleti nagyterem)

A nyugalmazott egyetemi tanár, Prof. Dr. Pálfi György által összeállított, s a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány gondozásában álló és többek között a Magyarok IX. Világkongresszusa által is ajánlott Tudománytörténeti Vándorkiállítás a Fejér megyei sikerekre alapozva a Nógrád megyei Pásztón kezdi meg észak-magyarországi vándorútját. A tárlat 2017. november 30.-tól december végig lesz a Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központban látogatható.

Pálfi György üzenete
a képre kattintva megtekinthető
A mintegy 330 magyarországi származású személyt és azok világra szóló szellemi alkotásait bemutató „Magyarországi származású tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás tartalmát Dr. Pálfi György 16 éves tudományos kutatómunkája alapján összeállított és A2 méretű tablóképekben kivitelezett és számos egyéb kiegészítő (szórólapokon terjeszthető, illetve a helyszínen egyedileg kiállítható) ismeretterjesztő anyaga alkotja.

Dr. Pálfi György tudományos igénnyel összeállított gyűjteményének gondozására és a bemutatásban történő közreműködésre a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítványt kérte fel, amelynek első elnöke volt.

A kiállítás szervezői elkötelezett hívei a magyarországi származású géniuszoknak és annak a történelmi küldetésnek, hogy nemzetünk felemelkedése szolgálatában a magyarországi származású elődök és a jelenben élők szellemi nagysága iránti tiszteleten keresztül növelhető az utódok önbecsülése és tenni akarása
.

„Mert vannak dolgok, melyeknek emlékezete nélkül nincsen jövendő”
(Kossuth Lajos)

A megnyitó menetrendje:
  • Farkas Attila Pásztó városának alpolgármestere köszönti a megjelenteket Pásztó és a házigazda Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ nevében és
  • Dr. Gál Erzsébet elnök a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány nevében tolmácsolja Dr. Pálfi György professzor üzenetét, majd a tárlatot
  • Dr. Boór Ferenc egyetemi munkatárs, a Tudománytörténeti Vándorkiállítás ügyvivő koordinátora nyitja meg.
  • Közreműködnek: Kövessy Viktória, a Mikszáth Kálmán Líceum diákja és a Rajeczky Szimpatikusok zenekara Sturman Jenőné (Torcsi) tanárnő vezetésével 
A megnyitó után rövid tárlatvezetést tartanak az Alapítvány és a Fejér Szövetség képviselői.


http://www.fehervartv.hu/video/index/18225
A Fehérvár TV tudósítása a Vándorkiállítás
2016. november 7.-i megnyitójáról a képre kattintva látható
A vándorkiállítás a Fejér Megyei Mérnöki Kamara támogatásával Székesfehérvárott, a Civil Központban a 2016. november 8-án 15 órakor kezdődő "20 éves a Fejér Megyei Mérnöki Kamara" ünnepsége társrendezvényeként indult útjára. A kiállítás 2017 nyarán Győr-Moson Sopron megyében, a Nagycenki Széchenyi István Múzeumvasút kiállítótermében, majd a Fejér megyei vándortárlattal párhuzamosan legutóbbi állomásként a Budapesti Műszaki Egyetem Gyártástudomány és -technológia Tanszéke G. épületi aulájában a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében és a Műegyetemi Nyílt nap részeként volt látogatható.  Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítása  egyidejűleg szólítja meg a tanulók és diákok mindhárom korosztályát, az oktatás, a közművelődés és a tudomány műhelyeit Székesfehérvártól Soproning és Zichyújfalutól Budapesten keresztül a Nógrád megyei Pásztóig. 

A  szervezők kezdetektől hirdetett, határozott célja és térítésmentes felajánlása, hogy minél több alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézményben és művelődési központban néhány hétre látogathatóvá tegyék a „Magyarországi származású tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás anyagát mind a fiatalok, mind pedig szüleik és az érdeklődő felnőttek, pedagógusok számára is, Fejér megyében és azon kívül is megvalósulni látszik.

A vándorkiállítás november 30.-tól a következő helyszíneken lesz párhuzamosan látogatható:

  1. 2017. december 9.-ig a székesfehérvári Bugát Pál Szakgimnáziumban (Gyümölcs u. 15.)
  2. 2017. november 30.-tól előreláthatólag december közepéig a pásztói Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központban (3060 Pásztó, Nagymező út 3. II. em. Nagyterem).
A Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány és a terjesztő szervezetek, a Fejér Szövetség és a Patrióták tisztviselői az egyes helyszíneken a vándorkiállítás megnyitóján ugyancsak térítésmentesen vállalnak tárlatvezetést és igény szerinti kiméretben előadást. 
Előzetes jelentkezéseket a vándortárlat fogadására (jelenleg 2018. január eleji időpontoktól)
  • Észak-Kelet-Magyarországról a Pásztói Szabadidő SE <muzslaci@gmail.com> címén és/vagy
  • a Fejér Szövetség <fejerszovetseg@gmail.com> címén és/vagy
  • a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány <karpat.medence2012@gmail.com> címén várjuk.
A vándorkiállítás állomáshelyeinek időegyeztetését a helyi szervezők végzik.
Kapcsolat:
Észak-Kelet-Magyarországon Parádi László, +36306868995 és Forstner Antal, +36309349480;

egyébként pedig Simon Irén, +36309693932 és Sajó Mária, +36205527370

A vándorkiállítás történései és legfrissebb hírei az állandó hírrovatunkban olvashatók: Magyarságtudomány 

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök, társelnök, a vándorkiállítás ügyvivő koordinátora
Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete - Fejér Szövetség
Személyes fogadóóra előzetes bejelentkezéssel minden pénteken 17-19 óra között az Alba Mária közéleti műhelyben, Székesfehérvár, Koronázó tér 4. I. em.
fejerszovetseg@gmail.com, www.fejerszovetseg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése