2017. december 3., vasárnap

A Szent Korona országa, Szent László korában II.

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Varga Tibor: Lándzsa és bárd - Szent László öröksége 

A 394. Hétvezér Est előadója Dr Varga Tibor jogtörténész, a Szent Korona Szabadegyetem megszervezője, aki negyedszer lesz előadója a Hétvezér Estek sorozatnak. Előadásának címe Lándzsa és bárd – versek és tanulmány Szent Lászlóról. Az előadás alapja az ArchiRegnum kiadó által 2014-ben megjelentett ugyanilyen című könyv, amely zenei CD mellékletet is tartalmaz.    
„…. zokogott , s szíve oltárán önmagát ajánlotta fel Istennek: eleven áldozatot. Ha pedig úgy esett, hogy éjszaka virrasztással és hosszas imádkozással kifárasztotta magát, nem kívánt puha párnát, hanem a templomok csarnokában pihent meg egy órácskát. Egy éjszaka szokása szerint a váradi kolostorba ment imádkozni. Történt pedig mialatt az imádságba hosszan belemélyedt, hogy inasa, aki odakünn egymaga várta, a hosszú időt elunva felkelt és bepillantott, s meglátta, hogy ura megdicsőült testtel a magasba emelkedett……” Szent László király legendája.

Szent László könnyek között volt képes imádkozni, aminek adományáért Szent Lajos is könyörgött. Mikor végre megkapta, elmondta gyóntatójának, hogy édes ízt érzett a szájában és a szívében. Szent Lászlót a szeretet ereje emelte magasra az angyalok közé. Hiszen minden ajándék, csak a szeretet, ami megtarthat. A szív, amelyből könny fakadt, elsorvad a Nap alatt, de az emléke feltámad és megmarad.   

És végül egy meglepetés az előadás hallgatóságának: Varga Tibor Szebelédi Zsolttal, a P.Mobil dobosával együtt érkezik az előadásra, akivel a Válaszút nevű zenekarban együtt játszanak

Szeretettel várunk mindenkit az estre.

Az előadás ideje: 2017. Álom hava, télelő, azaz december 05. kedd 18.00 óra 
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése