2017. december 2., szombat

Képek a 2017. évi Királyi Halottak Napi történelmi-kegyeleti szertartásról

Királyi Halottak Napi csendes történelmi-kegyeleti szertartás Fehérvárott
 
https://photos.google.com/share/AF1QipOm8Sk4SDkCeDH1PUXPF1juta8InL4W2cIiyvAKew3Qf_j-L0x05vIxtVeMFaexkg/photo/AF1QipPR9hNPcjzz0HtXbrmlUzj7oOq_9OLZMmqnS-z_?key=dTlsQTZuZm5XVm1fWDBnUjhxUFFMdjFIcFJ5dW9R&hl=hu
A rendezvényről készült fotók a képre kattintva megtekinthetők

Amint minden évben az Ősök - Mindenszentek Napja előtt, 2017. október 30-án (hétfőn) is a Királyi Halottak Napi csendes történelmi-kegyeleti szertartásra hívott és várt mindenkit szeretettel a székesfehérvári Nemzeti Sírkert és Emlékhelyre, a királyi síremlékekhez a Fejér Szövetség (az Alba Regia Civitas Rend, a Fejér MAG Egyesület, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, s a Magyarok Világszövetsége, a Rákóczi Szövetség, a Trianon Társaság Fejér megye szervezetei és a Szent György Lovagrend Fejér megyei priorátusa), amelyen ez évben is részt vettek a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje vitézei és csatlakoztak a Vitézi Rendek és az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület képviselői is.

A szertartás menetrendje:
15:45 Gyülekeztek a résztvevők a Romkert boltíves kapuja alatt
16:00 Történelmi-kegyeleti szertartás a Sírkertben
16:45 Koszorúzás és mécses gyújtás a királynék emléktáblájánál
17:00 Állófogadásra hívta a résztvevőket a Fejér Szövetség, az Alba Mária közéleti műhelybe, a Koronázó tér 4. számú épületének I. emeleti székhelyére.

Együtt méltósággal emlékeztünk meg királyi és királynéi halottainkról Székesfehérvárott, a hajdani koronázó templom "Romkert"-jében!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése