2017. december 16., szombat

Kizárta az MVSZ-ből a Fejér Szövetség társelnökét a Magyarok Világszövetsége elnöksége


A Magyarok Világszövetsége elnöksége meghallgatása nélkül zárta ki Sajó Mária társelnökünket a Magyarok Világszövetsége soraiból az elnökséghez intézett korábbi nyílt válasza miatt. Sajó Mária társelnök válaszlevelét 2017. szeptember 3.-i bejegyzésünkben A Fejér Szövetség társelnökének válasza az MVSZ elnöksége nevében érkezett megdöbbentő tartalmú levélre címmel tettük közzé, melyet - többek között - Sajó Mária is megosztott a saját facebook oldalán.

A tegnapi napon kapta meg Mária az MVSZ elnökségének határozatát, amelyben elutasították kérelmét, hogy a 2017. december 5.-i ülésről kegyeleti okokból távolmaradása miatt halasszák el a Fuksz Sándor és Oláh István elnökségi tagok által javasolt kizárásának tárgyalását, mert részt kíván venni az ülésen, szeretné megosztani mondandóját az elnökséggel.

A Fejér Szövetség társszervezete a Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete is.

Dr. Boór Ferenc megyei elnököt, egyben a Fejér Szövetség társelnökét is kérdeztük az ügyről. Tájékoztatott minket, hogy a megyei elnökség nevében maga is nem egy elektronikus és több tértivevényes levélben fordult a Magyarok Világszövetsége elnökségéhez az egyre inkább megtapasztalt súlyos ügyrendi hiányosságok és e döntéshez vezető tartalmi félretájékoztatás miatt, s végül, hogy halasszák el a tárgyalást és hallgattassék meg a Fejér megyei elnökség képviselője is az elnökség által, mielőtt e súlyos ügyben hoznának döntést, azonban amint korábbi hivatalos leveleikre sem, erre sem kaptak választ a Magyarok Világszövetsége elnökségétől sem postán, sem elektronikus levélben.

- Úgy tűnik, az MVSZ elnöksége számára a kizárásban döntéshozatal sürgősebb volt, mint a félreértések tisztázása. Már az MVSZ elnökségének Fejér Szövetséghez intézett határozata is - melyre Sajó Mária a Fejér Szövetség társelnökeként nyílt levélben válaszolt - súlyos beavatkozás volt az MVSZ-től független Fejér Szövetség belügyeibe. Ez a kizárás és rendkívül elkapkodott keresztülvitele, a lehető legrosszabb, minden emberi tényezőt mellőző időzítése súlyos kérdéseket vet fel a Fejér Szövetség számára, hogy miként viszonyuljon a Magyarok Világszövetsége 2016-ban, Sajó Mária áldozatos munkájának is köszönhetően rendkívül emelkedett eseménysorozattal az éppen Székesfehérvárott megnyitott Magyarok IX. Világkongresszusának keretében választott elnökséghez. Mert a Magyarok Világszövetsége iránti bizalom, maga a történelmi intézmény tekintélye sérül mindinkább azzal az eljárásmóddal, amely ezt a döntést megelőzte és kísérte" - fogalmazott az elnök-társelnök.
- Elkerülhetetlennek tűnik a Fejér Szövetség Nagygyűlésének összehívása, amelyre a legközelebbi alkalom a mozgalom elindulásának 9. évfordulója lehet 2018. február 11-én vasárnap" - tette hozzá a társelnök.

- Addig is minden szövetségi tagot és pártolót arra kér, ne terheljük az adventi időt az érthetetlen történések azonnali megfejtésének igyekezetével. Mindennek megvan a maga ideje. Mindenkinek kíván áldott várakozást a Karácsonyi ünnepre készülve.

- Találkozzunk a Fény ünnepén, 2017. december 21-én 17 órakor az Aranybulla emlékműnél minél többen, s gyújtsunk világot, gyűjtsünk erőt az elkövetkezendő évekre vállalt rendkívüli feladataink ellátásához! - zárta mondandóját Boór Ferenc végül

Nem feledve tehát teendőinket, készüljünk az új esztendőre teljes szívvel és lélekkel! Találkozunk előbb kedden, az utolsó adventi Hétvezér Esten, melynek Sajó Victor, a Fejér Szövetség elnöke lesz az előadó vendége, s amelyen Boór Ferenc (elmondása szerint) egy rendkívüli bejelentést tesz, majd csütörtökön, a 2017. évi utolsó szertartásunkon, a Kerecseny ünnepen az Aranybulla emlékműnél minél többen, azaz minél egészségesebben!

Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése