2017. december 19., kedd

Fellebbezések az MVSZ Küldöttgyűléséhez

A tegnapi napon fellebbezett Sajó Mária társelnökünk, mint MVSZ tag, a Magyarok Világszövetsége Elnöksége által december 5-én - Sajó Mária kegyeleti okok miatt előre jelzett napirend halasztását elutasító és - kizárását kezdeményező határozata ellen az MVSZ soron következő Küldöttgyűléséhez (vonatkozó bejegyzésünk itt olvasható).

Dr. Boór Ferenc társelnökünket, az MVSZ Fejér megyei elnökét kérdeztük a fejleményekről, aki elmondta, hogy a tegnapi napon kézbesítették számára Oláh István térségi elnök levelét, melyből értesült az MVSZ Elnökségének ugyancsak december 5-én hozott további határozatairól. Az MVSZ Elnöksége súlyos etikai vétséget és a Magyarok Világszövetsége jó hírnevét veszélyeztető kijelentéseket vél felfedezni mind Sajó Victor elnökünk, az MVSZ Fejér megyei küldötte és mind Boór Ferenc által gyakorolt - nevezetesen a Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítást szervező - tevékenységében és az azzal kapcsolatos MVSZ elnökségi határozatokról tett nyilatkozataikban.


A határozatokat annak ellenére, hogy e honlap a megyei szervezet honlapjai is egyben, egyelőre nem közöljük itt, minthogy Sajó Máriát alapvetően éppen ezért kívánja kizárni az MVSZ Elnöksége az MVSZ soraiból, holott az MVSZ Elnöksége levelében nem csupán, mint MVSZ tagot, hanem mint a Fejér Szövetség társelnökét is szólította fel a Fejér Szövetség által korábban Pálfi Györggyel és a Tudománytörténeti Vándorkiállítás gondozójával, a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvánnyal kötött írásbeli megállapodása visszavonására, holott annak Sajó Mária nem volt aláírója, csupán a szerződés visszavonásáról döntési lehetőséggel bíró Fejér Szék tagja és a Szövetség társelnöke.

Boór Ferenc a mai napon küldte el fellebbezését a Magyarok Világszövetsége Küldöttgyűléséhez az MVSZ Elnöksége által hozott (Sajó Mária nyílt válaszlevelében is szereplő) korábbi, augusztusi és a mostani, december 5.-i Sajó Máriát, Sajó Victort és személyét érintő határozatainak megsemmisítéséért.

A Fejér Szék álláspontja ebben a kérdésben határozottan az, hogy az MVSZ Elnöksége kilépett az MVSZ hatásköréből határozatával és levelével, amelyben a Fejér Szövetség tisztviselőjeként szólította fel Sajó Máriát az MVSZ-től független Fejér Szövetség döntésének megváltoztatására - nyilatkozta telefonon Sajó Mária kérdésünkre.

A fentiek ellenére minden reményünk abban kell legyen, hogy a mindeddig békés együttműködést a Fejér Szövetség és az MVSZ Elnöksége között ez az adventi időszakra időzített határozat sorozat és etikai eljárás nem roppantja meg végleg, még ha semmi esetre sem nevezhető barátinak, avagy testvériesnek sem. A félreértéseket és a téveszméket mielőbb tisztázni kell, hogy a Magyarok Világszövetsége tagjai és az országosan is egyre inkább ismert Fejér Szövetség tagjai - e nyilvánvaló konfliktus ellenére se, azaz - ne távolodjanak, s még véletlenül se szigetelődjenek el egymástól! - tette hozzá Boór Ferenc.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése