2018. június 28., csütörtök

Megoldódik a "rejtély" tán még a Fejér Megyei Hírlap számára is?


https://photos.app.goo.gl/aD6YSuTWjPoZXVFi9
Képalbum az eseményről a képre kattintva
Bár sajtóhírünket már napokkal a megemlékezés előtt kiküldtük (lásd: Százötven perc vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó emlékéért Székesfehérvárott) nemcsak a megyei, hanem az országos sajtócímlistánkra is (mintegy 500 címre), köztük a Fejér Megyei Hírlap általunk ismert szerkesztőségi címeire is, mégis "rejtélyesnek" neveztetik a hírlap "visszafogott megemlékezés" címmel megjelent cikkében az, ami 2018. június 18-án a teljes nyilvánosság előtt zajlott (lásd: 150 perces díszőrséggel emlékeztünk a kormányzóra Székesfehérvárott) az Országzászló téren, s már 10 napja az emlékművet díszíti. Bár valóban visszafogott ünnepélyességgel zajlott a megemlékezésünk, kívánjuk a szerkesztőknek, hogy ennél nagyobb rejtélyt ne kelljen a jövőben felderíteniük.

S mégis, el kell ismernünk, hogy változott valami, még a Fejér Megyei Hírlapban is. Már észreveszik, hogy vannak valódi, nem külföldi, nem kormányzati, nem pártok által támogatott vagy vezényelt, hanem tisztességből cselekvő, valóban társadalmi, (hivataloskodásból, vagy idegen hatásra beidegződésből előszeretettel lecivilezett) közéleti szereplők is, akik acsarkodó hangoskodás, vagy ripacskodó magamutogatás helyett szerényen közlik véleményüket arról és azért, amiről és amiért van mit és kit az elmúlt 70 évben ráhordott rágalmaktól és heveny értetlenségtől megtisztítani, felmenteni.

Újfent közlünk egy írást FEOL oldaláról, amely a nyomtatott Fejér Megyei Hírlap 2018. június 28.-i (tehát mai) számának címoldalán virít

forrás: feol.hu | szerző: Szanyi-Nagy Judit | 2018. 06. 28. 09:30 
Visszafogott emlékezés                                                       

Koszorúzás Horthy Miklós születésének              évfordulóján Székesfehérváron                            

Az Országzászló téri trikolór zászló és az emlékmű tegnap óta nem áll magányosan: az alkotás tövében már egy koszorú is fekszik.

Információink szerint különösebb ceremónia nélkül emlékeztek meg ‒ a koszorún található szalag tanúsága alapján ‒ az Országzászló Védnöki Testület, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Fejér Szövetség képviselői vitéz nagybányai Horthy Miklós születésének százötvenedik évfordulójáról. Oka lehetett, hogy a koszorú éppen az Országzászló térre került.

Horthy Miklós volt ugyanis, akinek kormányzása alatt felállították az ereklyés országzászlót, amely egyaránt jelképezte a trianoni döntés elleni tiltakozást és a ragaszkodást Nagy-Magyarországhoz.
      A koszorú közepéből Horthy Miklós képe köszön vissza | Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap      
A „rejtélyes” koszorú Horthy Miklós fényképét öleli körül, melyen egy szöveg emlékeztet a jeles évfordulóra: 150 éve, 1868. június 18-án született vitéz nagybányai Horthy Miklós, Magyarország kormányzója.

Megjegyzés: Tehát nem tegnap óta, hanem 2018. június 18. (azaz 10 napja) áll a koszorú az emlékmű oltárkövének tövében. 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése