2018. június 17., vasárnap

KRÓNIKÁSÉNEK A SZERETETRŐL

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Vendégünk Dévai Nagy Kamilla énekes előadóművész


Dévai Nagy Kamilla


Ha hinni lehet a krónikáknak – már pedig a krónikások ritkán tévednek – akkor éppen 9. évfordulója lészen annak, hogy elindult a Fejér Szövetség szervezésében, rendezésében a Hétvezér Estek kulturális, közéleti program sorozata azaz éppen 9 évvel ezelőtt vagyis 2009. június 16.-án volt az első Hétvezér Est. Így tehát a soron következő Hétvezér Est - bár számozása nem takar kerek számot, - de kerek évfordulót annál inkább igen! Ezen a nevezetes, nevezetesen a 420. Hétvezér Esten nevezetes vendégünk, Dévai Nagy Kamilla, Bartók-, és Kazinczy díjas előadóművész, Magyarország Érdemes Művésze lesz, aki önálló estjével tiszteli meg a fehérvári közönségét.

2018.06.04. Székesfehérvár
Az Ereklyés Országzászló Emlékmű avatásán 
Dévai Nagy Kamilla - aki a Magyar Köztársasági Érdemrend Kis-keresztjének kitüntetettje, a Vitézi Lovagrend tagja,  a Szent György Lovagrend dámája, a Bartók Béla emlékdíj kitüntetettje, - egész életútját erdélyi gyökerei határozták meg, és teszik azt ma is változatlanul. Negyvennyolcadik éve énekel a nagyvilágban szétszóródott magyarságnak. A magyar nemzet egyik élő klasszikus csalogányát nem kell bemutatni a szép magyar éneket és zenét szerető, értő közönségnek. Dévai Nagy Kamilla csodálatos hangját a közeli napokban, pontosan 2018. június 04.-én a fehérvári Ereklyés Országzászló Emlékmű ünnepélyes avatásán hallhatták tisztelői, rajongói. Most abban a szerencsében lesz része a fehérvári közönségnek, hogy egy egész estét szentel a művésznő arra, hogy a 420. HVE rendezvényen élvezhessük repertoárját. A műsorban elhangzanak népdalok, megzenésített versek, prózák, és musical-részletek.  A helyszínen kaphatók lesznek a művésznő lemezei, melyeket természetesen szívesen fog dedikálni.

 Szeretettel hívjuk, várjuk DÉVAI NAGY KAMILLA Liszt-, Bartók-, és Kazinczy díjas előadóművész Magyarország Érdemes Művésze, önálló estjére rajongóit, tisztelőit.  

Melynek ideje: 2018. Napisten hava, azaz június 19. kedd 18.00 óra

Helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése