2019. február 3., vasárnap

„A második lépcsőfok a Szent Korona-tanhoz”

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Vendégünk v. Vesztergom Miklós tárogatóművész

A Fejér Szövetség február 5.-i, soron következő, immáron 448. Hétvezér Estjének vendége v. Vesztergám Miklós tárogatóművész lesz, akit a Fejér Szövetség rendezvényein számos alkalommal köszönthettünk, és gyönyörködhettünk különleges, felemelő hangzású hangszerén, a tárogatón előadott mesteri játékában.

Vesztergám Miklós azonban nem csak, mint tárogatóművész ismert, hanem első könyve „ Az első lépcsőfok a Szent Korona-tanhoz” című könyve - amely 2012-ben jelent meg – után, mint író is kezd ismertté válni.  A szerző az első könyvében a történelmi alkotmányunkat, - a Szent Korona tant - próbálta úgy leírni, mint ahogy az őseink a lelkükben hordták, jogásznyelvről lefordítva egyszerű, közérthető nyelvezetre.  Azóta is könyvbemutatókkal is járja az országot, a Kárpát-medencét és igyekszik mindenkinek bemutatni, hogy az őseink milyen utat hagytak ránk. Vallja, ha ezen az úton járnánk, ha visszaállítanánk a jogfolytonosságát, - ami egyébként kötelességünk lenne - mindenkinek jobb életlehetőséget, bőséget, függetlenséget és a jövő nemzedékének az életfeltételeit biztosítaná.

Azonban nagyon sok helyen tapasztalta, hogy azok az emberek, akik már elindultak a jó úton, keresik az őseink üzenetét, és a túlélés lehetőségeit, azok beleütköznek  a  szentistváni  „problémába”,  és  óhatatlanul  elkezdik  gyűlölni a kereszténységet, a papokat, ezen keresztül még Jézust  is, a királyságot, és magát a Szent Koronát is. Természetesen mindenféle (rész) indokot fel tudnak hozni, álláspontjuk igazolására. A második könyvében ezt írja a szerző: „Egy barátom arra tanított, hogy soha ne azt nézd, kinek van igaza, mert mindig mindenki meg tudja magyarázni, a saját (rész) igazságát, hanem azt nézd, hogy annak a gondolatnak mi a gyümölcse? Szeretet-e, vagy gyűlölet? A gyümölcséről ismerszik meg a fa, de a gondolat is!  Ha a gondolat gyümölcse a gyűlölet, (főleg ha saját magunk, - őseink- ellen irányul,)  akkor ez kinek jó, kinek az érdekeit szolgálja? De ugyanezt kérdezi akkor is, ha az ellenségeinket gyűlöljük! A gyűlölet mindig lehúz, (gyűl-ölet) a szeretet pedig felemel (szer-etet).  Ha annyi energiát fordítanánk a szeretet gyakorlásába, mint amannyit a gyűlöletébe, már régen helyreállt volna minden, és itt lenne a Kánaán. Ezért hát hozzáfogott és megírta első könyvének a folytatását is: „A második lépcsőfok a Szent Korona-tanhoz” címmel. Előadásában, most erről hallhatunk ismertetőt. Nagyon szeretné, ha mindenki újra megismerné a valós történelmünket, mert jelenleg sem ezt tanítják az iskolákban. „A magyar Szent Korona mindig a fordulatot jelentette Magyarország életében, visszavezette az országot a jó útra, amely ez által tudott újra felállni, megerősödni” – vélekedik Vesztergám Miklós.

Szeretettel várunk mindenkit, aki közérthető formában szeretne hallani arról az alkotmányról, amely mindig segített és segít az ország rendjének helyreállításában.

Az előadás ideje: 2019. Jégbontó hava, azaz február 05. kedd 18.00 óra 
Helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése