2019. október 20., vasárnap

Magyarody Szabolcs lesz újra vendégünk a 482. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Magyaródy Szabolcs: "Klímaváltozás"

A Fejér Szövetség Hétvezér Esték előadás sorozatának vendége ez alkalommal a Kanadában élő Magyaródy Szabolcs lesz, aki az összmagyarságért végzett munkásságáért Magyar Érdemrend Középkereszt kitüntetést kapott a magyar államtól.

Magyaródy Szabolcs 1924-ben született Szolnokon, nyolc éves korától Budapesten élt 1948-ig, amikor elhagyta hazáját – főleg az ÁVO zaklatásai miatt. Bécsen és Skócián keresztül jutott ki Kanadába, ahol az ontariói Hamiltonban telepedett le. Ebben a városban dolgozott előbb épület- és géplakatosként, majd tervezőként nyugdíjaztatásáig.


A magyar ügyek iránti elkötelezettsége egész életét végigkíséri. A Hunyadi János Öregcserkész Munkaközösség élén a magyarság külföldi hírnevének öregbítését tűzte élete céljául. Szerzőként, kiadóként és szervezőként évtizedek óta dolgozik a nemzetközi közvélemény Magyarországgal és a magyarsággal kapcsolatos tájékoztatásán, az országkép javításán. Könyvek százait gyűjtötte össze, fordíttatta le idegen nyelvekre, adta ki és terjeszti azokat világszerte. A hamiltoni Hunyadi János Öregcserkész Munkaközösség vezetőjeként az egész világra kiterjedő hálózatot vezet, így oldja meg a könyvek tárolását, terjesztését. Lelkes önkéntesei eddig immár 110 000 darab angol nyelvű kötetet osztottak ki egyetemek és könyvtárak között. Munkacsoportjának weboldala, a Corvinus Library, valamint A Holló c. tájékoztató könyvtárnyi információval segíti a magyar történelem eseményeinek hiteles bemutatását, a nemzeti érdekeinkkel ellentétes külföldi propaganda ellensúlyozását – www.hungarianhistory.com.

Ezen az estén az egész emberiséget érintő témáról fogunk hallani, a "klímaváltozásról", amelyről már évek óta sokat hallunk a médiában. Hogy valójában mi történik és mi az oka, arról egy tapasztalt, sokat olvasott előadó fog beszámolni a hallgatóságnak. Az idézőjeles cím már sokat sejtet.
(forrás: ALEJDOSZKÓP - MAGYAR-ANGOL KULTURÁLIS FOLYÓIRAT XI. ÉVFOLYAM 1.)

Kedves Szabolcs!
Köszönjük, hogy idős korod és gyenge egészségi állapotod ellenére elvállaltad az előadás megtartását!

Mindenkit szeretettel várunk. Belépés díjmentes.

Az előadás ideje: 2019. Mindszent - Magvető - október hava 22-én, kedden 18.00 órakor
Az előadás helye: Székesfehérvár, Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.


Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése