2020. január 26., vasárnap

Fehérvárott is bemutatkozik a Honvilág című erdélyi irodalmi folyóirat

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
László György: Honvilág 

Mottó: Közeledik a 100. évforduló. 2020-at írunk, kerek száz évvel többet, mint 1920-ban. Ez az év - nem tetszés kérdése - arról szól, amelyben szellem, test és lélek a Kárpát-medencében szétszakíttatott. Itt állunk, mi magyarok száz év után is darabjainkra hullva, több százezres, milliós lélekszámú nemzetrészeink porladó hősi emlékei felett időnként elnémulva, a kiutat keresve, "feltámadásra" várva. "Csak még egyszer előre!", s a száz év, mint többezer korábban, sem lehet-lesz hiába!

László György erdélyi rendező, író, költő, dalos és verses mesemondó, irodalmi folyóirat szerkesztő, lesz - immáron ötödik alkalommal - a Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadóest sorozatának következő, 494. vendége. Amint a legutóbbi esténk alkalmával a Fehérvár TV beharangozójában is szerepelt, a türei dalos és verses mesemondó kivételesen nem a legújabb kötetét, hanem az erdélyi "Honvilág" című irodalmi folyóiratot mutatja be.

Mintegy 7 évvel ezelőtti első látogatásai alkalmával Anyám örökre szép és Világpásztor lettél címmel avatott be minket a székely világ és a kalotaszegi szülőföld lelki  életébe. Türe és a mezőségi Kalotaszeg érkezett akkor látogatóba Székesfehérvárra, s hagyott mély nyomokat közönségének szívében.

Majd 3 év telt el nélküle, mikor a frissen megjelent Sikoly a Vércsekő alatt című filmregényének bemutatójával örvendeztetett meg minket, hogy egy bő esztendő múlva jelentkezzék újra Csonka hold című kötetével, mint előadó estjeink rendszeresen visszavárt és örömünkre vissza is térő erdélyi vendége.

Ötödik - ám bizton ígérhetjük, hogy nem utolsó - alkalommal lesz a türei László György előadó vendégünk, s habár nem is egy verses kötete lesz az alapja közkedvelt szereplésének, dalra és versre bizton számíthatnak a Királykút Emlékházba látogató kedd esti vendégek.

György bátyánk régi-új arcát ismerhetjük meg, mikor irodalmi folyóirat szerkesztőként ismertet meg minket azzal, mit jelent ma egy székely-magyar embernek itthon és Erdélyben a "Honvilág" folyóirat.

Szeretettel várjuk ezúttal is előadónkat és érdeklődő vendégeinket!
 
Előadó: László György író, költő, irodalmi folyóirat szerkesztő
Cím: Honvilág
Időpont: 2020. Vízöntő - Boldogasszony - Fergeteg hava, azaz január hó 28. napja, kedd 18.00 óra
Helyszín: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.
 
Szeretettel várunk mindenkit és minden kedden este 18 órától a Királykút Emlékházba, ahol, ha kedd, akkor - biztosak lehetünk abban, hogy újra és újra elmaradhatatlan a - Hétvezér Est!

Főszervező: Fogarasi Márta
Műsorszerkesztő: Sajó Mária
Felelős szerkesztő: Dr. Boór Ferenc

Továbbította a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

2 megjegyzés:

 1. https://szkitia.blog.hu/2020/01/22/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_904

  Nap Laji Napoleon Thokoly Takson/Tuscun stb

  VálaszTörlés
 2. NETANJAHU LÁNCOS KUTYÁJÁNAK OLSTEIN =ORSÓS=ORBÁN VIKTORNAK A KERESZTÉNYDEMOKRÁCIÁNAK ÁLCÁZOTT “RENDSZERE” NETTÓ MAGYARMATOSÍTÁS!!! – MÁRMINT AZ ADÓZÓ MAGYAR ÉRZELMŰ ÁLLAMPOLGÁROKNAK!!!
  FOCISTÁKNAK TITULÁLT GYEPPUSZTÍTÓKNAK, ORSZÁG VEJKÓKNAK ÉS NER-VETEMÜLTEKNEK EZ A HÍR UGYANÚGY NEM HÍR, MINT AZ ÖSSZES TÖBBI ORSZÁGRONTÓ ÁTOK!!!
  ORBÁN VIKTOR alias GYŐRI GÁBOR CION-BOLSEVIK “ÜGYNÖKÜNK” NEM KÓSER ÉBRESZTŐJE 2020-ban VISZONT ABBÓL FOG ÁLLNI, HOGY ÁLLANDÓAN A TORKUNKON FOG ÁLLNI NARANCSHÉJ KIPÁS ELFAJZOTTJAIVAL ÉS MINDENÁRON A VÉRÜNKET AKARJA…”JAVAINK MELLETT”!!! -… EURÓPA LEGMAGASABB SARCÁVAL, GYARMATI ÉHBÉRÉRT!!!
  ÁLLÍTÓLAG MÁR 3 MILLIÓ SZIMPATIZÁNSA VAN NETANJAHU LAKÁJÁNAK…- A PILLANATNYILAG ORBÁN VIKTORNAK NEVEZETT HAZAÁRULÓNAK‼️‼️‼️��
  AZ EFFÉLE IDEGEN, KARVALYTŐKÉSEK ÉRDEKEIT SZOLGÁLÓ DÖBRÖGIKET; – MÁR CSAK AZ ÉBREDŐ LUDAS MATYIK TUDJÁK KIVERNI ÉDES HAZÁNKBÓL‼️‼️‼️����
  https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:d2VoHNY4IecJ:https://nemzeti.net/16-orszagbol-vannak-kitiltva-a-zsidok-hol-a-felhaborodas-2-7963006.html+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

  VálaszTörlés