2020. január 19., vasárnap

Ki köszön egy kidűlt keresztnek?

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Tóth István: Kidőlt kereszt

Közeledik a 100. évforduló. 2020-at írunk, kerek száz évvel többet, mint 1920-ban. Ez az év - nem tetszés kérdése - arról szól, amelyben szellem, test és lélek a Kárpát-medencében szétszakíttatott. Itt állunk, mi magyarok száz év után is darabjainkra hullva, több százezres, milliós lélekszámú nemzetrészeink porladó hősi emlékei felett időnként elnémulva, a kiutat keresve, "feltámadásra" várva.
"Csak még egyszer előre!", s a száz év, mint többezer korábban, sem lehet-lesz hiába!

Vitéz Tóth István, a kaposvári Szent Korona Egyesület alapítója, a kaposvári közösségi élet egyik meghatározó alakja lesz - nem először - a Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadóest sorozatának következő vendége. Előadónk a 493. Hétvezér Estén a "Kidőlt kereszt" címmel egy régi közmondást idéz meg, ami imigyen hangzik: "Kidűlt keresztnek még a kutya sem köszön!"

Tóth István ezúttal egy Kaposvárott élt és dolgozott, azonban az egyházközösségből kitagadott római katolikus pap, Török Marcell atya esetének tanulságain keresztül kívánja korunk veszélyeire felhívni figyelmet a hit, a remény és a szeretet szellemében.
Nos, bizalommal az ősi erényben várjuk szeretettel előadónkat és érdeklődő vendégeinket!
 
Előadó: v. Tóth István kaposvári közösségszervező
Cím: Kidőlt kereszt
Időpont: 2020. Vízöntő - Boldogasszony - Fergeteg hava, azaz január hó 21. napja, kedd 18.00 óra
Helyszín: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.
 
Szeretettel várunk mindenkit és minden kedden este 18 órától a Királykút Emlékházba, ahol, ha kedd, akkor - biztosak lehetünk abban, hogy újra és újra elmaradhatatlan a - Hétvezér Est!

Főszervező: Fogarasi Márta
Műsorszerkesztő: Sajó Mária
Felelős szerkesztő: Dr. Boór Ferenc

Továbbította a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése