2020. március 11., szerda

A székely önrendelkezés melletti kiáltás és kiállás a királyi városban

Éljen a székely szabadság, éljen a haza!
Így tovább, csakis ebben a szellemben...

2019. Magvető hava 29. napja
(képgaléria) és (TV felvétel)
Köszönjük a részvételt minden honfitársunknak, a szervezést a Fejér Szövetség, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Válasz Független Civilek Egyesület tagjainak, a támogatást, s a Városháza Dísztermét Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának, s a rendkívül megható közreműködést Farkas Eszternek, Pintér Marcellnak, Kápuszti Ivettának, a Clara Voce Vegyeskarnak és a Kissek Zenekar tagjainak.

Legyen ez az összefogás minden megyei jogú város számára példa, amelyet ez a rendezvény is mutat. Éljenek székelyek, magyarok itthon vagy otthon, mindannyiónknak tudnunk kell, hogy önrendelkezést nem kaptunk és nem is kapunk ajándékba soha, azt nekünk kell kiharcolnunk minden eszközzel, ami emberi, tehát magyar!


2020. Kikelet hava 10. napja; feol.hu: Ragyogjon Csaba ezernyi csillaga

Ezt jelenti Trianon 100. évfordulójához közeledve minden egyes nap. Közeledik a pillanat, mikor ki kell nyitni a nyithatatlannak vélt kapukat, s át kell lépni, az eddig árván hagyott küszöböket.


S e máig tartó folyamat kezdete volt az, hogy ...
... a tavaszi nap-éj egyenlőség napján ...

https://www.youtube.com/watch?v=1p3ZmWcmQ70&list=PLqdtbEajfvOvL3poeBJDtLD8a0N_4hJ_p
2012. év Kikelet havának 21. napján avatta a Fejér Szövetség Csíkszereda és Székesfehérvár megyei jogú városok önkormányzataival közösen és támogatásával Székesfehérvár délnyugati határában, az erdőelvi és székelyföldi utcaneves Maroshegy városrész körforgalmában Székes Fejér Város Csíki Székelykapuját. Az avatáson a Fejér Szövetség meghívását elfogadva Ráduly Róbert Kálmán és Dr. Cser-Palkovics András polgármesterek mellett - többek között - részt vett és felszólalt Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke is.
Amint Ráduly Róbert Kálmán fogalmazott, ez volt a két város összetartozását szentesítő egyházi esküvő azután egy évvel, hogy a polgári esküvő a testvérvárosi szerződéssel megszületett: "... s mindazok, akik délnyugati irányból, az ország szerencsésebb tájékáról érkezve Székesfehérvárra e székelykaput látják, talán megjelenik előttük Székelyföld képe, s szemeik előtt látják majd a Hargitát ..."

Izsák Balázs pedig világos szavakkal válaszolt az időnként felvetődő kérdésre, hogy
"Kik is azok a székelyek? - A székelyek - egyszerűen, röviden fogalmazva - magyarok." 

Értjük, értsd Te is, kedves olvasónk, Izsák Balázs szavait: A székelyek magyarok, akik ugyanúgy saját hazájukban, szülőföldjükön, mégis más országban, mégsem magyar törvények között élnek, mint az itteni, az anyaországból Trianonban meghagyott mai magyarországi magyarok.

2013. március 10. (saját felvétel)
Nyílt levél a polgármesternek
https://youtu.be/Wa1oGLF1vL0
 2013. Magvető hava 27. napja
Székely menetre gyülekezés
Szentivánlaborfalván (felvétel)
A Székely Nemzeti Tanács éppen 2012-ben hirdette meg a kezdeményezést, amely révén a Székely Vértanúk Emléknapján ím már 8 esztendeje a Székely Szabadság Napjaként tiszteleg a világ magyarsága az önrendelkezésért, a szabadságért mártírhalált vállalt székely testvérek emléke előtt. Időnként egy-egy média hír is akadt a megemlékezésekről.

https://www.youtube.com/watch?v=KnsakxaFklM&feature=youtu.be
2016. Magvető hava 30. napján
a Székely Önrendelkezésért
http://www.fehervartv.hu/video/index/15960
2016. év Kikelet hava 10. napján,
a Székely Vértanúk Emléknapján
A Fejér Szövetség és társult szervezetei ezen - a székely-magyar nemzeti összetartozás jegyében a tavaszi nap-éj egyenlőség idején szentesített - jelkép, a csíki székelykapu alatt emlékezik meg a székely szabadságért vértanúságot szenvedett hazafiakról minden március 10-én, s ím már ugyanitt fáklyás őrtűzzel világítja meg jelképesen Székelyföld határait 2015 óta az október utolsó vasárnapjára kihirdetett Székely Autonómia Napján is.

https://www.youtube.com/watch?v=sgBU3tavP50

A még helyre nem állított Országzászló téren, ahol ma már az Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékmű áll
http://www.fehervartv.hu/video/index/19406
2017. év Kikelet hava 10. napján,
a Székely Vértanúk Emléknapján
http://www.fehervartv.hu/video/index/21687
2017. Magvető hava 29. napján
a Székely Önrendelkezésért
2017-ben született meg az az összefogás, melyben első ízben csatlakozott a megemlékezésekhez Székesfehérvár MJV Önkormányzatának nemzeti ügyekért felelős képviselője, tanácsnok asszonya, Deák Lajosné Zsuzsanna, és a VÁLASZ Egyesület elnöke, a Székelybál Alapítók Baráti Köre tagja, Juhász László önkormányzati képviselő és Kónyi-Kiss Botond, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke a székesfehérvári és Fejér megyei tagságával, mely együttműködés évről-évre megmaradt.

Maroshegy kapuja
https://www.fehervartv.hu/video/index/25419
2018. Magvető hava 28. napja
Ez az összefogás a 2018. és 2019. évi egyre szorosabb együttműködéssel most, az összetartozás évében újabb mérföldkőhöz érkezett. A gyalázatos trianoni diktátum 100. évfordulójához közeledve, 2020. március 10-én a város társadalmi szerveinek és önkormányzatának támogatásával és az említett 3 társadalmi szervezet  példaértékű együttműködésével magasabb szintre lépett, amelynek híre Székelyföldig is eljutott, s az anyaország más régióinak is hathatós példát mutatott.

Ez volt a Trianon 100. évfordulójához közeledve a VÁLASZ Független Civilek (Fejér Szövetség, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Székelybál Alapítói Kör, Válasz Egyesület) által az Összefogás Évére meghirdetett hét "csapás" avagy nagyrendezvény első állomása köszönhetően a támogatóknak és az évről évre növekvő közreműködőknek és résztvevőknek.

https://www.fehervartv.hu/video/index/30495
I. állomás (TV felvétel a képre kattintva): 2020. év Kikelet hava 10. napján - Székely Szabadság Napján
(balról jobbra: Dr. Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke /fehér sállal/, Szili Csaba /VÁLASZ/, a Fejér megyei önkormányzat képviselő tagja /székely zászlót idéző sapkában/ és Deák Lajosné Zsuzsanna, Székesfehérvár MJV Önkormányzatának tanácsnoka /feketében vörös sállal/)


A következő hat állomások időrendben:

Dr. Boór Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése