2020. szeptember 10., csütörtök

Testvérvárosunkkal együttérezve emlékezünk az újraegyesülés örömünnepére

Tisztelt Fehérvári Polgárok!
Tisztelt Közéleti Szereplők!
Tisztelt Sajtómunkatársak! 

Testvérvárosunk, Csíkszereda népe 1940. szeptember 11-én
boldog örömmel köszöntötte a Nemzeti Hadsereg tagjait
2020. szeptember 11-én lesz 80 éve, hogy az 1940. augusztus 30-án meghozott ún. „második bécsi döntés” következtében Székesfehérvár testvérvárosa, Csíkszereda  - ha csupán 5 évre is, de - békésen visszakerült az anyaország kebelére. Vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzót és a nemzeti lobogó alatt bevonuló (a hajdani Nemzeti Hadseregből megalakult) Magyar Királyi Honvédséget 1940. szeptember 11-én köszöntötte Kolozsvár, majd testvérvárosunk,  Csíkszereda lelkes erdélyi és székely magyar népe.

Az Országzászló Védnöki Testület felkérésre a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület és a Fejér Szövetség tagjai ezen alkalomból csendes megemlékezést tartanak Székesfehérvárott, a 2018. június 4-én újraavatott Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékműnél és mécsesekkel világítják ki a székelyföldi, erdélyi és elcsatolt kelet-magyarországi (ún. partiumi) vármegyék címerpajzsait.
Megemlékezés és díszőrség
testvérvárosunk, Csíkszereda hazatérésének 80. évfordulós napján,
2020. 09. 11-én (pénteken) 18:00 órakor
Székesfehérvár Országzászló terén,
az Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékműnél
 

Szeptember 11 az erdélyi, a székely magyarság szabadságharcának jeles napja marad

Megkerülhetetlen a székely önrendelkezés visszaállítása

https://www.youtube.com/watch?v=qasEPtZj1kQ
Az örömmámor archív felvételei
80 évvel ezelőtt, 1940. szeptember 11-én vonult be és ért Erdély szívébe, Kolozsvárra - a második bécsi döntés következményeként békésen és ünnepélyesen - Horthy Miklós kormányzó vezetésével a Magyar Királyi Honvédség, amellyel - ha rövid időre is - Észak-Erdély és az észak-erdélyi magyarság, Székelyföld és a székelység újra visszanyerte a trianoni "békediktátummal" elvesztett - s a méltatlan "nyertesek" álságos kötelezettségszegése által azóta tovább csorbított - önrendelkezését és szabadságát.

Az Országzászló Védnöki Testület tagjait és minden együttműködő közösséget, polgárt szólítunk, hogy vegyen részt a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület és a Fejér Szövetség által szervezett csendes tiszteletadáson, világítsuk ki mécsesekkel együtt az erdélyi és az azzal együtt elcsatolt kelet-magyarországi vármegyék címerpajzsait!

Tisztelettel várjuk a velünk együtt megemlékezőket!
 
Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc társelnök
Fejér Szövetség

1 megjegyzés:

  1. en is egyesitem a Polakot es a Pannont Ferencz dr.! XD
    ''dva bratanki'' csak nem ugy hanem jobban D
    https://szkitia.blog.hu/2020/09/06/kitalalt_kozepkor_vagy_vilagkor_matatasok_folytatas_105

    VálaszTörlés