2023. április 2., vasárnap

Újra a Királykút Emlékházba várjuk a Hétvezér Est vendégeit - Április 4-én tíz sötét történettel a huszadik századból...

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Mező Gábor: ÁVH, rablás, terror, átmentés és privatizáció - Tíz sötét történet a huszadik századból

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
 
Mező Gábor kutató, Lovas István sajtódíjas - újság-, könyv- és dokumentumfilm - író, szerkesztő, a PestiSracok.hu világhálós portál A Hálózat rovatának és az M5 írója, szerkesztője lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték címmel rendezett közművelődési és közéleti előadás sorozatának 589. előadó vendége.
 
Mező Gábor az ún. Hálózattal kapcsolatos kutatásait több dokumentumfilmben, mint például a "Lejáratás és bomlasztás", "Szétszakadt Magyarország", "Levelek a bolondokházából" és az "Elsüllyesztve" , és "A média lenyúlásának titkos története", "Ellopni a lelket, megtörni a testet" címmel eddig megjelent könyveiben tette közzé a PestiSracok.hu és saját -  Ahalozat.hu - honlapján. Harmadik, megjelenés alatti könyvének címe, "A kultúra megszállása" is sokat sejtető. Több, mint százrészes cikk-sorozatot írt és szerkesztett az állambiztonságról, a rendszerváltásról, az átmentésről.
 
Előadásában - beharangozója alapján - tíz fénykép és tíz történet segítségével kísérli meg összefoglalni Magyarország történetéből azt, amit az elmúlt tíz év kutatásaival sikerült kiderítenie, tanulnia. Idézve az előadót: "Szóba kerül majd az ÁVH-s tisztből lett humorista Komlós János, Hofi, illetve ifjabb Komlós János, aki már a privatizáció területén alkotott „maradandót”. Vagy Vajda Péter, aki ÁVH-s tisztként kezdte, hogy Gyurcsány Ferencék alatt a Nemzetbiztonsági Hivatal szóvivője legyen. Vagy Princz Gábor, akinek az apja nem ÁVH-s, hanem Apró Antal hű embere volt, hogy fia a Postabankkal gyakorlatilag kirabolja Magyarországot és a magyar embereket. A többi történet legyen meglepetés, azt hiszem, egyszerre lesz érdekes, izgalmas és sötét."

Ajánljuk az előadást és a Hétvezér Esték programját figyelmükbe, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt
 
2023. év Tavasz - Szent György - Szelek - április havának 4. napján (kedden) 18:00 órától 
- újra a székhelyünkön -
a Királykút Emlékházban
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.) 
Mező Gábor kutató, újságíró
ÁVH, rablás, terror, átmentés és privatizáció
című és
Tíz sötét történet a huszadik századból
alcímű előadására

Figyeljék híreinket, hiszen ha kedd, akkor - biztosak lehetünk benne, hogy újra és elmaradhatatlanul - Hétvezér Est!

FIGYELEM - A Hétvezér Esték áprilisban és attól kezdve újra a régi és megszokott székhelyén, a Királykút Emlékházban várja vendégeit!

Hétvezér Est Rendezősége:
Sajó Mária, Simon Irén műsorszervezők,
Dr. Boór Ferenc felelős szerkesztő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése