2023. augusztus 27., vasárnap

Essék szó a pénz- és tulajdonreform elfogadhatatlan és elfogadható lehetőségeiről is ...

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Ertsey Attila: Egy pénz- és tulajdonreform körvonalai egy globális pénzügyi krízis előtt

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Már-már hagyománnyá válik, hogy a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozatának, a Hétvezér Estéknek Makovecz Imre (1935-2011) tanítványa, Ertsey Attila építész, a Kós Károly Alapítvány kuratóriumi elnöke, az önfenntartó házak és településekkel foglalkozó ökologikus építészet meghatározó alakja évenként visszatérő vendége.

Ismétlésről szó sincs, minthogy előadásainak tématerülete szinte kimeríthetetlen, hiszen mint az Európai Közép negyedéves folyóirat alapító szerkesztője a jelenkor válságjelenségeit, mint szimptómákat tekinti át és az új paradigma megvalósításán dolgozik, s a sürgető szellemi és életmódbeli váltásra szólítja hallgatóit az ökológia változásokon túl az ún. "Great Reset" világméretű elképzelés hatására megváltozott világban.

Ertsey Attila előadása mintegy folytatásaként is szolgál tehát a múlt évi "Hogyan építsünk párhuzamos társadalmat?" című és megelőző évi, "Válaszunk a Nagy Újraindításracímű előadásának, hiszen a globális válság és következményei már mindenki által kézzelfoghatók, azonban a kiút csakis folyamatos, tudatos és felelős cselekvési programokon, eszközökön keresztül vezet, s a társadalmi életünk jelentős átalakításán keresztül lehetséges csupán. Azonban hol tartunk az új pénz elindításában, ami ki tud szabadítani a jelenlegi globális pénzrendszer fogságából? Új pénz az, amit nem bankok, hanem helyi közösségek kezelnek. Bátorság kell a kezdéshez, de azt is látni kell, ha nem lépünk időben, ha nem teszünk semmit, jóval többet, vagy mindent is veszíthetünk.

Ajánljuk az előadást és a Hétvezér Esték programját figyelmükbe, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt

2023. év Nyárutó - Kisasszony - Új kenyér - augusztus havának 29. napján (kedden) 18:00 órától 
a Királykút Emlékházban
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.)
Ertsey Attila építész,
Egy pénz- és tulajdonreform körvonalai egy globális pénzügyi krízis előtt
 című előadására

A Hétvezér Est Rendezősége nevében:
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése