2023. október 22., vasárnap

Hidán Csaba régész-történész, harcművészet oktató lesz a 615. Hétvezér Est előadó vendége

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Dr. Hidán Csaba László régész-történész, harcművészet oktató: Honalapítók a Kárpát-medencében
 
Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Az október 23-án, hétfőn megnyíló Fehérvári Határtalan Fesztivál 2. napján, tehát kedden Dr. Hidán Csaba László kolozsvári származású régész-történész, egyetemi docens, az Aranyszablya Történelmi Vívóiskola alapítója, harcművészet-oktató lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 615. előadója.

Előadónk előzetes beharangozóját idézve: "A Kárpát-medencében napjainkig megtalálhatjuk a honalapítók utódait, akik bár nem egy államban élnek, de ugyanannak a nemzetnek a tagjai". Hidán Csaba a sztyeppei nomád viseletet és hadtörténetet felölelő kutatási területéhez híven a Honalapítók a Kárpát-medencében című előadását korhű viseletben tartja, mely Árpád népének honalapításáról, a X. század főbb eseményeiről és a honalapítók örökségéről szól.


A
Hétvezér Esték programját és az előadást most a Fehérvári Határtalan Fesztivál címmel a Kárpát-medencei magyarság autonómiájáért másod ízben megrendezett eseménysorozat társrendezvényeként is ajánljuk figyelmükbe, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt

2023. év Őszhó - Mindszent - Magvető - október havának 24. napján (kedden) 18:00 órától 
a Királykút Emlékházban
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.)
Dr. Hidán Csaba László régész-történész
Honalapítók a Kárpát-medencében
 című előadására

A Hétvezér Est Rendezősége nevében:
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése