2024. április 28., vasárnap

Csath Magdolna lesz az áprilisi utolsó Hétvezér Est előadó vendége...

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Prof. Dr. Csath Magdolna: Növekedés vagy fejlődés: mire lenne most Magyarországnak szüksége?
 
Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

A Magyar Érdemrend Középkeresztjével (2023-ban) kitüntetett Prof. Dr. Csath Magdolna,  a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kutatóprofesszora, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem magántanára lesz a Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadás sorozata, a Hétvezér Esték 635. előadója a Királykút Emlékházban.
 
Előadónk kutatási területei a versenyképesség, innováció, tudásalapú gazdaság, fenntarthatóság és körforgásos gazdaság. Legfrissebb könyvei is ezen területekben elért eredményeit, meglátásait foglalja össze:
  • Innovációs sikerfeltételek a kis-és közepes vállalkozások (mkkv-k) körében. PPKE 2023, 
  • A körforgásos gazdaság, mint fenntarthatósági fogalom, PPKE 2024, 
  • Közgazdaságról, közérthetően. Kairosz 2023.
Csath Magdolna "Növekedés vagy fejlődés" című és a "mire lenne most Magyarországnak szüksége?" kérdéssel kifejezett alcímmel beharangozott elődásában arra vállalkozik, hogy rövid összefoglalót adjon a magyar gazdaság és társadalom állapotáról a legfontosabb mutatók tükrében és nemzetközi összehasonlításban. Ezáltal kíván válaszolni arra a fontos kérdésre, hogy miben különbözik az ország jövője szempontjából, ha állandóan a növekedést hajszolja a gazdaságpolitika és nem figyel a hosszabb távra, a fejlődésre, a fenntarthatóságra? Az utóbbi kapcsán röviden ismerteti az MNB legfrissebb versenyképességi tanulmányára alapozott legfontosabb meglátásait: hol is járunk ma tévúton, s mit is kellene másképpen tenni?
 
Mikor is volna időszerűbb ez az előadás, ha nem éppen most, az EU parlamenti választások előtt?! - tehetjük fel mi is, Hétvezér Est látogatók a magától értetődő kérdést.

Ajánljuk látogatóink figyelmébe ezt az előadást és a Hétvezér Esték programját, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt
 
2024. év Tavasz - Szent György - Szelek - április havának 30. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházba
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.) 
Prof. Dr. Csath Magdolna:
Növekedés vagy fejlődés című
és
Mire lenne most Magyarországnak szüksége?
alcímű előadására

A Hétvezér Est Rendezősége nevében:
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése