2024. május 6., hétfő

Mester Károly, a 2022. év agrárembere lesz a Hétvezér Esték 636. előadó vendége... (Változott)

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Mester Károly agrármérnök, természetgyógyász: Egészség és táplálkozás a megváltozott világunkban, a modern kori betegségek táplálkozási okai
 
Mester Károly akadályoztatás miatt az előadást lemondta,
ezért Botkai István tartott előadást "A WHO és ami mögötte van" címmel.
 
Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
 
A 2022-ben az év agráremberének választott Mester Károly állattenyésztő agrármérnök és természetgyógyász lesz a Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadás sorozata, a Hétvezér Esték 636. előadója a Királykút Emlékházban.

Előadónk negyven éve dolgozik állattenyésztő agrármérnökként, s több állatfajjal is, de leginkább sertéssel több mint 25 évet töltve telepvezetőként egy nagy létszámú tenyésztő, szaporító és hizlaló sertéstelepen. 
 
2
011 óta saját vállalkozást alapítva
GMO- és adalékmentes funkcionális takarmány előállítójaként dolgozik több cég szaktanácsadójaként Magyarországon és külföldön egyaránt. Először a Wendelin essencia állatgyógyászati gyógyhatású készítményt fejlesztette ki gazdasági állatoknak, ami hatásosnak bizonyult, s az állattartó telepeken az emberek saját felelősségükre kezdték el fogyasztani. Emiatt is vált szükségessé a már kifejezetten emberi fogyasztásra szánt Herbafulvo essencia étrend-kiegészítő fejlesztése és forgalomba hozása.

Alan Archibaldnak, az Edinburgh-i Egyetem, Orvosi és Állatorvosi kar professzorának véleménye szerint minden esetben a sertéseken végzett humán vonatkozású kísérlet adja a legjobb eredményt. A házisertés orvosbiológiai modellként a legfontosabb állat, mivel méretében, anatómiájában, fiziológiájában, anyagcseréjében, patológiájában és farmakológiájában hasonló az emberhez. Az embereknek és a sertéseknek is hasonló, a modern kori táplálékok által kiváltott gasztroenterális betegségeik vannak. A sertések vérzéses bélszindrómája ugyanaz, mint a humán Crohn-féle betegség, továbbá a kismalacok is lehetnek leukémiásak, csak azt cirkovírusos sorvadásnak hívják.

2017-ben a Herbafulvo essencia okán került kapcsolatba a néhai ikonikus természetgyógyásszal, Béky Lászlóval. Béky László tanítványa lett, s követve szemléletét dolgozik már természetgyógyászként is az utóbbi években. Azaz mestere mondatait idézve: „Utat tévesztettünk és ezt nem akarjuk, vagy nem merjük bevallani! Bízzatok magatokban, ne dőljetek be a hamis prófétáknak, akárhogy csillognak, villognak! A józan paraszti ész sokszor többet ér, mint bármi más!”, s ötvözte azt Szent- Györgyi Albert tanításával: „Kevés döntéssel tudjuk olyan közvetlenül befolyásolni az egészségünket, mint azzal, hogy milyen élelmiszereket választunk és fogyasztunk!”.
 
Tevékenységének mottójaként is Szent-György Albert imája szolgál:
Uram!
E drága bolygót adtad nekünk lakóhelyül,
Rejtett, titkos kincsekkel tele,
Képessé tettél művedet megérteni…
Uram! Legyünk társak az alkotásban, dolgozzunk tovább műved nyomán,
Hogy bolygónk a bőség, a boldogság
És az összhang erős otthona legyen..." 
 

Ajánljuk látogatóink figyelmébe ezt az előadást és a Hétvezér Esték programját, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt
 
2024. év Tavaszutó - Pünkösd - Ígéret - május havának 7. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházba
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.) 
Mester Károly agrármérnök, természetgyógyász
Egészség és táplálkozás a megváltozott világunkban, a modern kori betegségek táplálkozási okai
című előadására

A Hétvezér Est Rendezősége nevében:
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése