2009. május 25., hétfő

Főzőverseny Szabadbattyánban

Szabadbattyánban is „kifőzőtt” valamit az MSZ Fejér-megyei közössége

A község ötödször rendezte meg már hagyományos rendezvényét, a Szabadbattyáni Főzőversenyt a helyi civil szervezetek összefogásával.

Reggel 7 órától foglalhatták el helyeiket a főzőversenyre nevezettek és délelőtt tíz órától délután három óráig zajlott az élet a szabadbattyáni főtérhez közeli ligetben. Míg a helyi ifjúság és a hagyományokat ápoló idősebbek és fiatalabbak a színpadon tettek ki magukért, a főzőcsapatok tudományuk legjavából forraltak bográcsaikban konyhatündéreket megszégyenítő titkokat, „cupákos mákomot”, vagy éppen „ákomban tokányt”.

Ez évben először a Magyarok Szövetsége székesfehérvári és szabadbattyáni tagjai is neveztek a versenyre egy kicsiny, de erős főzőcsapatot alkotva a több, mint egy tucat nevező között, ahol reggel 7-től 12-ig kellett elkészíteniök, s a falubírák asztalára helyezniök étkeiket a nevezőknek egy fantázia névvel ellátott boríték kíséretében. Az MSZ csoport „Ősfejér” névvel és „Szőlősgazda gulyáslevesével” nevezett.

És nyert! Nyert, mint minden résztvevő, hisz csupán csak első díjat, s egy fortélyos bíráló verses oklevelet nyerhetett, aki részt vett! Az „Őfsejér” csapat oklevelén pedig az díszlett, hogy: „A legjobb boros étel” készítőjének!

S a rendezvény alatt még megannyi új kapcsolat és lehetőség is született, hiszen legközelebb a Magyarok Szövetsége a „Török-Magyar Találkozón” is részt vesz, majd egy hét múlva a Kurultáj című film vetítésével egybekötött MSZ fórumot és Estet rendez a helyi Művelődési Ház vezetőjének és az általa már évek óta tisztességgel összefogott és nem kevés civil szervezet képviselőinek bizalmát – reméljük hosszútávon – elnyerve.

Gratulálunk a szervezőknek és a résztvevőknek!


Néhány kép az eseményről:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése