2010. március 16., kedd

Mi várható 2010. március 19. után Fejérben?

Hamarosan elérkezik az országgyűlési képviselőjelöltek határideje, hogy ők egyben választhatók is legyenek. Hamarosan itt van 2010. március 19.-e. S akkor mi dől el? S azután mi lesz?

Március 19-én éppen 66 éve lesz, hogy nincs szerződése a hatalomnak a néppel Magyarországon! 1944. március 19-én még a szabadság és függetlenség volt a tét. 66 év után, 2010. március 19-én az országgyűlési képviselőjelöltek hivatalos jelöltté válása után pedig már a nemzet túlélése lesz a tét. És ez lesz a választások tétje? A nagy kérdés, hogy a hivatalosan is bejegyzett képviselőjelölt hölgyek és urak megértik-e, hogy mit vár tőlük a nemzet és a történelmi helyzet a Magyarországon mára elharapódzott rendszertelenségben? S hiszi-e a társadalom még, hogy bármelyik oldallal nyerhet? Megértjük-e végre, hogy tákolt alapokra építeni sem balos, sem jobbos, de még közepes építményt sem lehet?



66 évvel ezelőtt a német hadsereg Horthy Miklós kormányzó távollétében megszállta Magyarországot és felszámolta az alkotmányos rendet, a jogállamot hazánkban, amelyet azóta sem állított helyre egyetlen hatalom sem. A szovjet hadsereg megszállása idején rendezett választással megalakult és csalással befolyásolt parlament sem, ahogy az 1989-ben annak jogutódjaként még rendelkező utolsó „szocialista” parlament sem, sőt, ideiglenes „tákolmányával” meghosszabbította a Történeti Alkotmányt figyelmen kívül hagyó ún. „sztálini alkotmányt”, a ’49/20-ast, a törvénytelent! Csodálkozunk-e még, hogy az erre a „tákolmányra” épített választási rendszer keretében azóta választott parlamentek közül egyetlen egy sem volt képes alkotmányos szerződésre lépni a néppel? Csodálkozik-e még valaki hogy nem akartak szembenézni azzal, hogy folyamatosan alkotmányos mulasztást követnek el, ha nem helyezik vissza jogállásába Magyarország Történeti Alkotmányát, azt a jogrendet, amely garanciát adhatna a magyar népnek, hogy nemzetének érdekeit ilyen súlyosan, amilyen mértékben ma, semmi, de semmi se sérthesse többé sohasem! Jogtalanul és törvénytelenül épített rendszer következmények nélküli törvénytelenségek melegágya lett. Az erkölcstelen jog és jogtalan erkölcs rendszerein keresztül, Történeti Alkotmányunk hiányában odajutottunk, hogy a 66 éve elvesztett függetlenségünk után mára már nemzetünk túlélése a tét!

Március 15.-i székesfehérvári ünnepségen a Fejér megyei Magyarok Szövetsége nevében koszorút
helyezett el Sajó Mária és Makk Imréné Éva. Köszönet érte!

Sokan kérdik ma, van-e remény? Sokan kérdezik manapság a Fejér megyei Magyarok Szövetsége megyeszékének tagjait, hogy történelmet akarnak-e írni azzal, hogy több mint 60 éve példátlan lehetőséget teremtenek a választási fórumsorozattal, amit szerveztek-szerveznek.

A kérdés megtisztelő, de a válasz; NEM. A Magyarok Szövetsége sem írhat magában történelmet. Az öntudatra ébredt választók és országgyűlési képviselőjelöltek, a bezárkózás helyett a közélet (nem a pártpolitika, hanem a jó értelemben vett politika) felé nyitó társadalmi erők együttesen, a kisbetűs „magyarok szövetsége” írhat csupán történelmet, amelyre – e hét fórum után – most talán mégis esélye lehet a Fejér megyei „megyereknek”. A – néhány kivételtől eltekintve, összes – jelentős közszolgálati műsorszóró és a megyei sajtó által agyonhallgatott Fejér megyei Magyarok Szövetsége emberfeletti odaadással és erőfeszítéssel, országosan is egyedülálló és rendkívül jól szervezett fórumsorozata a dunaújvárosi, fehérvári, móri, sárbogárdi és bicskei körzetek után a gárdonyi választókörzetbe is elért a múlt héten. Ezzel a megye összes választókörzetében legalább egyszer megrendezett fórumsorozat meghozta végre az áttörést, amelyre oly sokan várnak már országszerte.

A fórumsorozat hetedik alkalma zajlott le éppen két nappal nemzeti ünnepünk előtt, március 13-án, szombaton délután-este Fejér megye 4. választókörzetében, Agárdon mintegy száz fő részvételével a Nádas Étteremben. Ezen alkalommal végre nem csupán a kifogásokat hallhatták a megjelentek a jelenlegi parlamenti pártok képviselőjelöltjeinek leveleiből, ha egyáltalán vették a fáradságot, hogy válaszoljanak meghívásunkra, kérdéseinkre, hanem a Jobbik képviselőjelöltjén, Dr. Rozgonyi Ernőn kívül Somogyi Balázs, a Fidesz-KDNP megyei listás jelöltje, Perkáta polgármestere és – ha mintegy másfél órás késéssel és erősen kifogásolható körülmények között is, de – L. Simon László, a Fidesz-KDNP 4. választókörzetben induló képviselőjelöltje is megjelent. A jelenlévő választópolgárok a távol maradt Fekete Szabolcs, a Civil Mozgalom jelöltjének írásbeli válaszaival együtt végül három szervezet jelöltjeinek válaszait is megismerhették szombaton délután-este.

A helyenként parázs jelenteket hozó meghallgatás végül rendkívül méltó módon zárult. Fekete Szabolcs írásban, míg Dr. Rozgonyi Ernő személyesen, szóban is megerősítette, hogy hajlandó polgárjogi szerződésre lépni választóival a Magyarok Szövetsége által előkészített Képviselőjelölti Szerződés egyik változata szerint, amellyel lemondanak szabad mandátumukról abban az esetben, ha megszegnék a szerződésben foglalt feltételeket. S bár kétséges, hogy hogyan is érthette, de a Fidesz-KDNP jelöltje, Somogyi Balázs sem zárkózott el a szerződéstől aznap este! Vajon, a remény is újra ébred, hogy lesznek, akik mégis a felelősség útjára lépnek?

A gárdonyi fórum ezt a reményt keltette. Azonban az, hogy Varga Gábor, a 6. körzet Fidesz-KDNP jelöltje a már február végén közzétett sárbogárdi fórummal éppen egy időben és éppen egy helyszínre, a Hősök tere 3. száma alatti József Attila Művelődési Ház szomszédos termébe szervezett fórumot Bayer Zsolttal karöltve cáfolni látszik azt a felelősségérzetet, hogy ez a választás és az ezt követő időszak mit is követel meg. Annak ellenére szervezett oda fórumot, hogy megkapta elektronikus és postai levelünket is, ahol a sárbogárdi fórum ideje és helye pontosan (hibátlanul) és félreérthetetlenül szerepelt. Varga Gábor a mai napig nem válaszolt egyikre sem. Mi ezt a fórumot, ahogy az eddigieket is, pártoktól függetlenül és tisztességesen szerveztük és megtartjuk, ahol a választókörzetben indult minden már hivatalosan is bejegyzett, vagy esetleg bejegyzésre váró jelölt egyenlő eséllyel részt vehet.

A dunaújvárosi, öreghegyi, móri, abai, felsővárosi, bicskei és gárdonyi találkozók után két „Mondd, Te kit választanál” címmel rendezett fórum maradt még hátra. Az összesen kilenc alkalomra tervezett országgyűlési képviselőjelöltek választási meghallgatásai és sajtótájékoztatók a március 19.-i sárbogárdi és a március 22.-i fehérvári (maros-hegyi) fórumokkal lezárulnak ugyan, de a kérdés, a Magyarok Szövetsége által feltett és a választópolgárok által egyre inkább megerősített kérdés továbbra is ugyanaz marad: hány képviselőjelölt gyakorol alázatot választóival szemben és tud lemondani egy olyan kiváltságról, amely ma elválasztja a hatalmat a társadalomtól?! Hány képviselő lép valódi szerződésre választóival, a társadalommal, azaz hány képviselőjelölt képes nem csupán szavakban, hanem írásban is szerződést kötni a néppel, a nemzettel? Hány képviselőjelölt csatlakozik az alábbiakhoz és hány marad közülük jelölt is 2010. március 19-én, az 1944. március 19.-i német megszállás után 66 évvel?

A következő Fejér megyei jelöltek nyilatkoztak eddig arról, hogy hajlandók nyílt esküt tenni választóik előtt és polgárjogi szerződést kötni választóikkal még az április 11.-i választások előtt, melyben vállalják, ha megszegnék az általuk aláírt képviselőjelölti szerződést, önként lemondanak "szabad mandátumukról"!

- Dévényiné Finián Szilvia (CM) – 1. körzet (Székesfehérvár, belvárosi körzet) – módosítások nélkül
- Mátyás Pál (ÖP) – 1. körzet (Székesfehérvár, belvárosi körzet) – módosítások nélkül
- Fődi Attila (LMP) – 2. körzet (Szfvár kertváros térsége) – módosításokkal
- Kulcsár Miklós (CM) – 2. körzet (Székesfehérvár kertváros térsége) - módosítás nélkül
- Pintér Tamás (Jobbik) – 3. körzet (Dunaújváros) - jelenlegi tartalommal (esetleg módosítással)
- Fekete Szabolcs (CM) – 4. körzet (Gárdony térsége) – írásban jelezte
- Dr. Rozgonyi Ernő (Jobbik) – 4. körzet (Gárdony térsége) – módosítás nélkül
- Somogyi Balázs (Fidesz-KDNP) – 4. körzet (Fejér megye térsége) – tisztázandó részletekkel
- Krausz Attila (Jobbik) – 5. körzet (Mór térsége) – jelenlegi tartalommal (esetleg módosítással)
- Péteri Cecília (CM) – 5. körzet (Mór térsége) – módosítás nélkül- Árgyelán János (Jobbik) – 6. körzet (Sárbogárd térsége) – jelenlegi tartalommal (esetleg módosítással)
- ifj. Gottlóz Tibor (független) – 6. körzet (Sárbogárd térsége) – módosítás nélkül
- Gyuriczáné Dr. Sári Diana (CM) – 7. körzet (Bicske térsége) – módosítás nélkül

Megtehetik ezt – feltéve, ha már hivatalosan bejegyzett képviselőjelöltek lesznek – 2010. március 28-án, Fehérvárott, a Magyarok Szövetsége által rendezett ünnepélyes Szövetségi és Képviselőjelölti Szerződés és Eskü keretében és még inkább megtehetik majd a már megválasztottak legfőképp azzal is, hogy eredményesek is lesznek abban, hogy képviselik e szerződésben foglaltakat, köztük a legfontosabbat, hogy
Magyarország állítsa helyre az 1944. március 19.-i német megszállás előtt érvényben volt Történeti Alkotmányának jogfolytonosságát.

A még hátralévő két fórum időpontja és helyszíne, a Képviselőjelölti Szerződés és Eskü szövege letölthető a www.msz-fejer.blogspot.com címről. Az ünnepélyes szerződéskötés és eskü helyszíne még változhat, ezért későbbi híradásban szerepel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése