2016. november 25., péntek

Az igazság nem tűr mismásolást: nem háborús vereség a többszörös elárultatás, s az azáltali csonkolás

Térkép: 100 éve történt - Románia hátba támadta Magyarországot

Az első világháború egyik kulcspillanata 1916. augusztus 27. éjjelén zajlott, amikor az addig semleges Románia hátba támadta a szinte védtelen Erdélyt. A magyar honvédek Galíciában és Doberdónál ontották vérüket… a Monarchiáért. Ennek ellenére pár nap alatt létrejött a Mackensen-hadseregcsoport, amely méltó választ adott az orvtámadásra, kiűzve Erdély földjéről a betörőket, elfoglalva Románia fővárosát, Bukarestet és a Fekete-tengerig illetve az orosz seregekig kergetve a román hadakat. A történelmi Magyarország tehát nem a harctereken veszett el, hanem 1918-ban, jóformán puskadörrenés nélkül, Károlyi Mihályék példa nélküli hazaárulása folytán...


Az 1916-os román betörést, és az arra adott méltó választ a háborús cselekmény századik évfordulója alkalmából térképen örökíttette meg az alább látható térkép készíttetője és egyben jogtulajdonosa, Kiss András, aki felajánlotta a közlés lehetőségét a Magyarok Világszövetségének.

MVSZ Sajtószolgálat
9067/161125

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

1 megjegyzés: