2016. november 3., csütörtök

Az igazságtalanság elviselhetetlenné vált 1956 60. és 2006 10. évfordulóján

Holnap az 1956-os szabadságharc eltiprásának 60. évfordulója van.
"Van úgy, hogy az igazságtalanság elviselhetetlenné válik" 

https://www.youtube.com/watch?v=-zkmNZeUtgE
Morvai Krisztina a Nagy Imre teremben 2016. november 2-án
(a felvétel a képre kattintva megtekinthető)
forrás: morvaikrisztina.hu
Még egyetlen napja van a jelenlegi országgyűlésnek, minden választott képviselőnek, hogy becsülettel és tisztességgel szemébe tudjanak nézni választóiknak az arcátlanul nyegle és embertelenül arrogáns gyurcsányi időszak legsötétebb pillanatainak, a 2006-ban ellenük szerveződő ellenállás - emezek által éppen az 50. évfordulóra időzített - leszámolási akciósorozatuk 10. évfordulóján. A 2010-ben ígért elszámoltatás úgy áll, hogy a gergényik és gyurcsányok "köszönik, jól vannak", míg a méltatlanságok ellen cselekvően fellépők koholt vádakkal börtönbe jutottak.

Budaházy-ügy: az amnesztiát támogatja a Fidesz és a Jobbik (Videóval)

Szerdán délelőtt az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága tárgyalt a Budaházy György és a Hunnia csoport elleni büntetőeljárással összefüggő amnesztia (eljárási közkegyelem) kérdéséről. Az előterjesztő Hegedűs Lorántné mellett felszólaltam én is, európai parlamenti képviselőként és büntetőjogászként, nemzeti jogvédőként. Felszólalásomban úgy érveltem, hogy a kialakult helyzet - Gyurcsányék szabadok, Budaházyék börtönben - elviselhetetlenül igazságtalan, ezért azt orvosolni kell. Örömömre mind a fideszes, mind a jobbikos országgyűlési képviselőtársaim helyeselve reagáltak arra az elképzelésre, hogy az igazságtétel ez idő szerinti eszköze a közkegyelem, azaz az Országgyűlés által alkalmazható eljárási kegyelem. Bízom abban, hogy mind a Fidesz, mind a Jobbik képviselői felismerik, hogy a választóik akaratát is a már több évet börtönben eltöltött és hét éve büntetőeljárás alatt álló Budaházy György és a Hunnia csoport tagjainak nyújtott amnesztia tükrözné. A mellékelt videón látható az Igazságügyi Bizottságban elmondott beszédem, a következő napok során folyamatosan közöljük a bizottsági ülésen rögzítetteket, a fideszes és jobbikos parlamenti képviselők reakcióját az elviselhetetlen igazságtalanság korrigálására alkalmas amnesztiáról. A mai nap örömmel és lelkesedéssel töltött el, mert úgy érzem, megnyílt a remény a legalább részbeni igazságtételre. Vége lesz annak a tarthatatlan helyzetnek, hogy a saját hazájukat lekurvázók, saját magukat is hazugnak nevezők, szemkilövetők szabadon vannak, míg a velük szemben nemzeti ellenállást gyakorlók börtönben.

Kérem a Fidesz-szavazókat és a Jobbik-szavazókat egyaránt, hogy országgyűlési képviselőiknek levélben vagy személyesen fejezzék ki akaratukat a Budaházy Györgynek és a Hunnia csoport tagjainak adandó amnesztiával kapcsolatosan. Kérem továbbá a sajtót/médiát, hogy a nyilvánosság felé az amnesztia-vitát folyamatosan közvetítsék.

 Szabadságot Budaházynak! Szabadságot a politikai foglyoknak!

Köszönettel és tisztelettel:
Dr. Morvai Krisztina
európai parlamenti képviselő

Továbbította a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése